Ciutadans consensua amb ARCA demanar la recuperació de la pujada del teatre Principal de Palma

La proposta cerca que es reparin les casetes de fusta i els sostres de zinc i que s'hi pugui visitar l'aljub

Ciutadans demanarà al proper ple de l'Ajuntament de Palma que el Consistori recuperi l'escala i les casetes del teatre Principal de la seva "clara degradació" actual. La proposta ha estat presentada per Josep Lluís Bauzà, qui ha recordat que aquest espai "era conegut per les casetes d'artesania" i "ha servit de localització de pel·lícules".

Bauzà ha informat que per elaborar la proposta "ens hem posat en contacte amb l'Associació de Rehabilitació del Centre Històric (ARCA), que està d'acord amb la proposició". La idea ja va ser defensada per Proposta per les Illes l'any passat, però sense que es dugués al ple de l'Ajuntament, ja que no té representació a Cort.  

En concret, la proposta cerca que "es reparin les casetes de fusta i els sostres de zinc, talment com les originàries, i que recuperin l'ús per al qual varen ser creades". També ha demanat que es pugui accedir a l'aljub subterrani que hi ha davall les escales del teatre.

D'altra banda, Ciutadans reclamarà que l'Ajuntament augmenti fins a 200 el nombre de places a l'aparcament del parc de la Mar i d'Antoni Maura i que es fixi un cost de 780 euros anuals, igual que altres aparcaments de Palma. Així mateix, exigirà que faci complir les normes en relació amb l'estacionament dels taxis. Igualment, Ciutadans vol que l'Ajuntament garanteixi el compliment de la norma en vigor en l'accés a la zona d'ACIRE per part d'empreses que no estan previstes com a beneficiàries a l'ordenança. 

EDICIÓ PAPER 15/12/2018

Consultar aquesta edició en PDF