Carlos Villafàfila assegura que és "una mica agosarat" dir que el mes de juny el 70% de la població estarà immunitzat

El coordinador de vacunació de covid-19 ha explicat que "tot el gruix de sanitaris podria haver rebut la primera dosi entre mitjan i final de febrer"

El coordinador de vacunació de covid-19, Carlos Villafàfila, ha assegurat a IB3 Ràdio que "és una mica agosarat" dir que el mes de juny el 70% de la població estarà immunitzat. "Nosaltres calculam que en algun punt de l'estiu s'arribarà a aquesta immunitat, però el mes de juny és molt prest", ha explicat el coordinador.

Villafàfila ha recordat que aquesta setmana es comencen a vacunar contra el covid-19 els sanitaris que estan a primera línia i que la vacunació serà "molt més ràpida". Precisament, ha assegurat que "tot el gruix de sanitaris podria haver rebut la primera dosi entre mitjan i final de febrer". A més, ha remarcat que es vacunarà durant els festius i els caps de setmana. 

Respecte de si hi ha personal suficient per poder augmentar el ritme de la campanya de vacunació, Villafàfila ha assegurat que sí que n'hi ha, ja que "totes les gerències tenen demandes de professionals que han mostrat la seva disponibilitat per treballar en la campanya". 

El coordinador ha explicat que aquesta setmana es començaran a posar les segones dosis a les persones que ja han rebut la primera vacuna i ha remarcat que, a partir d'ara, totes les vacunes que arribin s'administraran. Tot i això, ha reconegut que la situació actual fa que les dosis arribin amb una mica de retard perquè "no hi ha vols disponibles i això fa que les vacunes arribin el dimarts i no el dilluns". 

Cal recordar que la consellera balear de Salut, Patricia Gómez, va assegurar aquest diumenge que les Illes tenen més de 150 infermers formats, les dosis de vacunes suficients, els espais adequats i una estratègia "clara" de vacunació de la covid-19. A més, va remarcar que el ritme de vacunació "s’accelerarà a mesura que s'autoritzin noves vacunes que en aquest moment encara estan fent assajos clínics".

El Govern prohibeix les activitats relacionades amb Sant Antoni, Sant Sebastià i Sant Honorat

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF