Societat 10/01/2021

El Govern prohibeix les activitats relacionades amb Sant Antoni, Sant Sebastià i Sant Honorat

Els ajuntaments dels municipis que celebren aquestes festes hauran d'informar, durant els propers dies, de què passa amb les activitats dels programes

Ara Balears
1 min
El Govern prohibeix les activitats relacionades amb Sant Antoni, Sant Sebastià i Sant Honorat

PalmaProhibides les festes de Sant Antoni, Sant Sebastià i Sant Honorat, així com qualsevol acte o activitat que s'emmarqui dins el seu programa d'activitats. Així ho ha anunciat el Govern. La presidenta, Francina Armengol, i la consellera de Salut, Patricia Gómez, s'han reunit aquest diumenge dematí amb els batles dels municipis on és tradició celebrar aquestes festivitats.

La consellera ha precisat que, si bé les festes populars ja estaven suspeses, avui s'ha informat els batles que qualsevol altra activitat cultural, lúdica o esportiva que formi part dels seus programes també s'han de suspendre. Les Beneïdes queden igualment prohibides. Per tant, Cort haurà de decidir què passa amb la gala dels premis Ciutat de Palma i amb els concerts programats en espais tancats per celebrar Sant Sebastià; i, també, amb la diada ciclista.

No obstant això, les misses relacionades amb aquestes festivitats es podran celebrar amb un 30 per cent d'aforament. Pel que fa a les Completes, es faran a porta tancada.

"La idea és evitar aglomeracions que puguin propiciar contagis", ha dit Gómez, i ha recordat que a Mallorca la situació és de risc extrem. De fet, avui s'ha arribat a un rècord d'IA14: 627 casos per 100.000 habitants. "Si no disminueix el nombre de casos i la situació es manté així durant els propers dies, encara podríem tornar a superar els 600 casos d'IA14", ha advertit.

Eivissa, al nivell 4

Eivissa passa a nivell 4 i tindrà les mateixes restriccions que Mallorca a partir de dimarts vespre. Així ho ha anunciat Gómez durant la compareixença d'aquest diumenge. Ha dit que la IA14 a l'illa d'Evissa és de 439, i la IA7 és de 341. De fet, supera la IA7 de Mallorca. Menorca, tot i que la seva evolució preocupa, es mantindrà en el nivell 3.

stats