L'Audiència Nacional reobre una querella contra l'exdirector general de Sa Nostra Pere Batle

El tribunal ha anul·lat l'arxiu del cas de Bankia contra Batle i el seu adjunt, Pau Dols

L'Audiència Nacional espanyola ha anul·lat l'arxiu d'una querella per corrupció que Bankia havia presentat contra directius de la caixa Sa Nostra. Segons l'agència Efe, el tribunal considera que no han prescrit els fets denunciats, i que implicarien delictes d'administració deslleial, falsedat de comptes i estafa i s'haurien comès en unes operacions immobiliàries executades el 2010.

En concret, la querella és contra l'exdirector general Pere Batle i el seu adjunt, Pau Dols, que haurien obert la societat Atela per desfer-se d'una sèrie d'immobles propietat de la caixa i que haurien amagat aquestes operacions a BMN, entitat en què es va integrar Sa Nostra i que va acabar absorbida per Bankia. Segons Bankia, Batle i Dols varen voler maquillar la situació d'insolvència de Sa Nostra venent patrimoni en operacions de recompra.

L'escrit de l'Audiència Nacional que anul·la l'arxiu del cas –dictat el desembre del 2018 pel jutjat central d'Instrucció número 1– indica que es va fixar un preu de compra dels immobles de 55,74 milions d'euros, que al seu torn va finançar Sa Nostra. BMN ha continuat pagant els interessos dels préstecs entre el 2011 i el 2015, però la diferència entre allò que paga aquesta entitat i els interessos arriba a 5,3 milions d'euros.

Batle i Dols tenen altres causes obertes a l'Audiència Nacional per la seva gestió al capdavant de Sa Nostra.

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF