Arranz: "Si tenim poca població infectada, la transmissió pot tornar a venir"

Salut valora fer proves a Atenció Primària per evitar una segona onada de contagi de coronavirus

El fet de tenir pocs casos de contagi de covid-19 i, així, un baix percentatge de la població immunitzada, com ara diuen les dades oficials que té Balears, pot tenir un efecte secundari no desitjat: l'arribada d'una segona onada de contagi. Javier Arranz, portaveu del Comitè autonòmic de Malalties Infeccioses, ha admès aquesta possibilitat. "Si tenim poca població infectada, la transmissió pot tornar a venir i hem d'evitar que sigui molt elevada". En aquest sentit, diu que Salut ja està valorant que Atenció Primària faci proves per detectar els casos lleus de la malaltia.

"Hem de mantenir un bon nivell de detecció, hem de detectar com més aviat millor els possibles casos per aïlar-los i evitar una expansió ràpida del virus", ha afirmat Arranz.

Nous brots compensats pel confinament

Arranz assumeix que la incorporació dels treballadors del sector de la construcció i de la indústria suposarà nous contagis; tot i això, com ja va assegurar, l'augment de casos no es produirà de manera imminent, sinó que haurà de passar un temps. També apunta que com l'efecte en positiu d'aquests temps de confinament es veurà d'aquí a dues setmanes, potser que no sigui perceptible el brot de nous contagis motivat per la mobilitat d'un nou sector de problació. Així, creu que passats aquests 14 dies es podrà analitzar la situació.

EDICIÓ PAPER 23/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF