Francina Armengol rectifica i demana disculpes per la polèmica del Hat bar

La cap de l'Executiu ha lamentat que hagi pogut traslladar "una imatge de relaxació social que el nostre país no necessita gens"

La presidenta del Govern balear, Francina Armengol, ha demanat disculpes aquest diumenge al Consolat de Mar per la polèmica generada entorn de la seva presència al Hat bar de Palma al voltant de l'hora de tancament. "A tots els ciutadans i ciutadanes d'aquestes Illes els vull enviar un missatge molt clar: em sap moltíssim de greu tot el que ha passat, per això deman disculpes", ha afirmat Armengol. Ha prosseguit dient que "encara que sigui de manera involuntària, sé que he pogut traslladar una imatge de relaxació social que el nostre país no necessita gens".

La cap de l'Executiu també ha volgut deixar clar que no considera en cap cas dimitir del càrrec: "Vull que tothom tingui una cosa molt clara: continuaré treballant intensament des del meu compromís amb aquesta terra per donar solucions a la ciutadania en aquests moments de dificultats", ha assegurat.

A Armengol també se li ha demanat per què no es varen carregar les despeses del sopar al Govern si -com va afirmar Presidència en el comunicat- va ser per motius de feina. En aquest sentit, la socialista ha explicat que és una pràctica habitual no passar els tiquets tant en el seu cas com en el de molts de consellers. "Ho hem establert així dins el nostre criteri", ha reblat.

Cal recordar que aquest dissabte  MÉS per Mallorca va lamentar en un comunicat que la presidenta, en les seves declaracions a Menorca, no hagués demanat disculpes. Amb tot, Armengol ha assegurat que no ha estat per la demanda dels ecosobiranistes que avui hagi demanat perdó a la ciutadania, sinó pel fet d'haver-se pogut traslladar la imatge de relaxació social. "Ho faig convençuda, de manera totalment sincera, i sempre que he trobat que he de demanar disculpes ho he fet, no és la primera vegada", ha tancat.

El cas Hat bar: cinc incògnites i algunes respostes

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF