Apareixen noves pintades a Cala Figuera

Fa unes setmanes la Policia Local de Santanyí ja va detenir un grup de turistes menors d’edat fent pintades a la urbanització de Son Moja

Cala Figuera s'ha despertat aquest divendres dematí amb noves pintades que ataquen directament el paisatge de la zona. Aquests actes vandàlics no són novetat, ja que fa algunes setmanes la Policia Local de Santanyí ja va detenir un grup de turistes menors d’edat fent pintades a la urbanització de Son Moja.

Els nous grafits s’han fet en edificis on s’ubiquen establiments turístics que fa anys que estan tancats i sobre les roques de la zona costanera.

L'Ajuntament de Santanyí considera aquest fet com "un atemptat ecològic". El regidor de Medi Ambient i batle de Cala Figuera, Salvador Ferrer, ha mostrat indignació davant el que ha succeït: “Sigui qui en sigui l’autor, menors, veïns del poble, és una vergonya el poc respecte que té per l’entorn".

"És especialment greu l’atemptat que ha patit la zona que coneixem com la punta de la cala, un espai preciós del nostre poble que no necessita cap retoc estètic, i menys d’aquestes
característiques", s'ha lamentat. Així mateix, ha assegurat que la Regidoria de Medi Ambient farà tot el possible per restituir l’estat anterior d’aquest paisatge, com ja varen fer amb les pintades de la Punta Negra. Paral·lelament, la Policia Local ha obert una investigació per trobar-ne els autors.

Els autors de les pintades de Son Moja varen ser descoberts a partir de la col·laboració ciutadana,ja que un veí va avisar la Policia Local que un grup de joves estaven pintant amb aerosols les parets de la plaça del nucli. Així, els agents varen arribar a temps per agafar els quatre menors alemanys que passaven uns dies de vacances al municipi. El cas de les noves pintades aparegudes a Cala Figuera és diferent, perquè cap veí ha passat l'avís ni vist els autors, i això dificulta la investigació.

EDICIÓ PAPER 23/03/2019

Consultar aquesta edició en PDF