Societat 17/04/2022

El 98% dels residus retirats del Parc Nacional de Cabrera són plàstic i un 30%, d'un sol ús

Les tasques de neteja s'han fet en el marc del projecte pilot europeu 'Plastic Busters MPAs'

ARA Balears
1 min
El Patronat de Cabrera exigeix a l'Estat l'ampliació del Parc Nacional

PalmaEl 98% dels residus retirats del Parc Nacional de Cabrera han estat plàstic i un 30% és d'un sol ús. Aquest és el resultat que ha presentat la directora del Parc Nacional Maritimoterrestre de l'arxipèlag de Cabrera, Francisca López, en el congrés del projecte pilot europeu 'Plastic Busters MPAs', duit a terme a Atenes aquesta setmana, informa el Govern en una nota.

Entre l'any 2020 i el 2021, a les platges de Cabrera que formen part del projecte es varen recollir un total de 727,68 quilograms de residus. Del total, un 98% dels retirats eren plàstic i un 30%, d'un sol ús. En concret, un terç dels residus marins s'ha generat fora dels límits del Parc i tenen origen en les activitats recreatives i turístiques.

Per mitigar-ne els efectes, López ha explicat que s'han fet diverses actuacions, com la compra de producte de neteja a granel i envasos més grans per reduir el plàstic, així com instal·lar dispensadors d'aigua amb el mateix objectiu. En el cas de la cantina, s'hi han inclòs envasos compostables i de cartó per al menjar per endur-se. Dins el mateix projecte s'han organitzat activitats d'educació i conscienciació ambiental destinades a compartir coneixements sobre el monitoratge de plàstic a la mar i la prevenció.

"Incloure els canvis en el funcionament diari del Parc ens permetrà generar un impacte a llarg termini, igual que compartir les experiències en fòrums com aquest milloren el coneixement i incrementen l'impacte de les accions", ha destacat López.

stats