Societat 16/05/2021

Un 90% dels illencs majors de 60 anys ja han rebut, com a mínim, la primera dosi de la vacuna

Tots els de més de 80 anys es troben en la mateixa situació

2 min
Moment en que s'administra una vacuna contra el coronavirus a Palma

PalmaContinua avançant la campanya de vacunació contra el coronavirus a les Balears. Actualment, nou de cada deu illencs majors de 60 anys ja han rebut, com a mínim, la primera dosi de la vacuna contra el coronavirus. L'objectiu de la Conselleria de Salut de les Illes Balears és que tots els illencs d'aquestes franges d'edat estiguin vacunats abans de juny per tal d'accelerar la vacunació i aconseguir la immunitat de grup tan prest com sigui possible.

Aquesta setmana la Conselleria de Salut ha donat per acabada la primera fase de vacunació dels illencs de més de 80 anys. Segons les dades del Ministeri de Sanitat, actualment el 100% dels residents a les Balears de més de 80 anys ja han rebut, com a mínim, la primera dosi de la vacuna contra el coronavirus. A més, segons ha detallat Francina Armengol a través d'una piulada, s'espera que pròximament s'acabi amb la vacunació dels col·lectius més vulnerables de l'Arxipèlag.

Pel que fa al grup d'illencs d'entre 70 i 79 anys, actualment un 92% també ja han rebut, com a mínim, una dosi de la vacuna. Tot i que la xifra de vacunats no és del 100%, la Conselleria de Salut ja considera tancada també la primera fase de vacunació d'aquest col·lectiu amb l'objectiu que tots els illencs d'aquesta franja d'edat estiguin immunitzats contra el covid-19 a principi de juny.

Un altre dels col·lectius amb un major percentatge de vacunes administrades és el dels residents a les Illes Balears d'entre 60 i 69 anys. Actualment, un 75% dels illencs d'aquesta franja d'edat ja han rebut la primera dosi de la vacuna i s'espera que si AstraZeneca compleix amb els acords de subministrament es pugui completar la primera fase d'aquest col·lectiu en les pròximes setmanes.

Segons les dades de la Conselleria de Salut de les Illes Balears, aquest dissabte s'havien aplicat un total de 426.076 vacunes des de l'inici de la campanya de vacunació. D'aquestes, 302.128 foren primeres dosis que reberen els illencs, mentre que 132.331 es destinaren a administrar les segones dosis per completar la pauta i aconseguir la immunitat contra el covid-19. Així, el 30,6% de la població diana de l'Arxipèlag ja ha rebut, com a mínim, la primera dosi de la vacuna, mentre que a un 13,4% se'ls han injectat les dues dosis i estan immunitzats.

Aquesta setmana ha començat la campanya de vacunació contra el coronavirus dels illencs d'entre 55 i 59 anys i Salut espera que en dues setmanes el 70% dels illencs censats en aquesta franja d'edat ja hagin rebut la primera dosi de la vacuna. Després de l'allau de cites, a través de la web de Bitcita, que reberen els primers dies, la Conselleria de Salut decidí ampliar la franja d'edat i ara tots els residents a les Balears d'entre 50 i 59 que no s'hagin vacunat poden demanar cita a través de la web.

stats