Societat 13/06/2023

85.000 cotxes de lloguer circularan per les Illes aquest estiu

Els 'rent a car' disposaran d'entre 4.000 i 5.000 vehicles més que el 2022

ARA Balears
2 min
Centenars de cotxes de lloguer a Son Oms, Palma.

PalmaEls 'rent a car' tindran aquest estiu 85.000 vehicles per afrontar la temporada, entre 4.000 i 5.000 més que el 2022, segons ha informat l'Associació de Vehicles de Lloguer de les Balears (Aevab) i ha difós Europa Press. El president d'Aevab, Ramon Reus, ha assenyalat que, fins a l'1 de juny, els rent a car tenien llogat el 70% de la flota de vehicles disponibles per a les Balears aquest estiu, mentre que el 30% ha estat aturat. De tota manera, la patronal espera que el 100% dels cotxes estiguin llogats a partir de l'1 de juliol.

Quant als vehicles de lloguer que no tributen a les Illes, Reus ha lamentat que "la situació continuï igual que l'any passat, amb companyies que tributen on matriculen els vehicles". El president d'Aevab ha comentat que aquesta circumstància "està permesa", encara que ha matisat que "no hauria de ser així". "Els impostos de circulació s'haurien de pagar a les Balears si se circula per aquesta comunitat autònoma", ha afegit. D'altra banda, Reus s'ha mostrat "a favor de la limitació d'entrada de vehicles a les Illes", sempre que "es faci sense perjudicar les empreses que ho fan bé".

Pel que fa al col·lapse d'algunes carreteres, el president d'Aevab ha recordat que hi ha franges, com entre les 7.30 i les 9.30 h del matí, que el caos circulatori no és a causa dels vehicles rent a car. "Com a mallorquí, no vull que hi hagi més carreteres, però crec que en manca una, d'uns cinc o sis quilòmetres, des del centre comercial Alcampo fins a Son Espases, la UIB o l'aeroport, sense haver de passar per Son Hugo, on es formen les retencions", ha expressat. Segons Reus, "un exemple de carretera que ningú no volia és la de Llucmajor-Campos, que al final ha funcionat, ha reduït la densitat del trànsit i ha evitat morts". Per això, el president d'Aevab ha assenyalat que està disposat a "consensuar" amb el nou Govern les polítiques en matèria de mobilitat, per "ajudar a l'executiu que tot funcioni, com cal esperar dels empresaris".

Presència d'Uber a Mallorca

En relació amb la presència d'Uber a Mallorca –la companyia opera des del 8 de juny a Palma, Calvià, Andratx i Llucmajor–, Reus entén que "no afecta els vehicles de lloguer", sinó "només un sector, el del taxi". En aquest sentit, ha apuntat que Aevab "sempre està en contacte" amb el sector del taxi i ha confiat que passi "com a Madrid", on "al començament tothom parlava malament d'Uber, però després la relació entre taxistes i conductors de VTC va anar a millor". "Si els tribunals han dit que els VTC poden treballar a l'illa, s'ha d'intentar que tot funcioni bé perquè tothom pugui fer la seva feina", ha afegit.

stats