Societat 26/04/2022

Medi Ambient sosté que "cal parlar de límits" davant l'arribada de cotxes de lloguer

El conseller Miquel Mir ha assegurat que les Balears "hauran d'afrontar debats seriosos sobre la capacitat de càrrega" de l'Arxipèlag

ARA Balears
1 min
Imatge d'arxiu d'un 'rent a car'.

PalmaEl conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha sostingut aquest dilluns que "cal parlar de límits", davant l'arribada d'un miler de cotxes de lloguer registrada durant aquest cap de setmana a Mallorca. "És una realitat que la societat veu cada vegada més i en algun moment se li haurà de donar resposta, perquè la Mediterrània és un dels espais més problemàtics de l'emergència climàtica", ha manifestat el conseller.

Segons recull Europa Press, en declaracions als mitjans, Mir ha afirmat que "la capacitat de càrrega de l'Arxipèlag està sobrepassada" i ha afegit que, amb el pronòstic d'una temporada turística en la qual s'espera una arribada "massiva" de visitants, "es posen en perill els balanços ecològics". "D'una manera diligent i més aviat que tard, les Balears hauran d'afrontar debats seriosos sobre la capacitat de càrrega d'aquestes illes i sobre l'arribada massiva d'infraestructures necessàries per donar la cobertura necessària", ha apuntat.

A més a més, ha destacat que hi ha aspectes "preocupants" com la suficiència hídrica, la generació de residus i el risc d'incendis forestals, "que són elements que han de centrar un debat que s'hauria de produir ja, més enllà d'una valoració puntual sobre l'arribada de vehicles de lloguer".

Cal destacar que, segons ha informat Última Hora, l'arribada de cotxes de lloguer encara no ha acabat i que durant el mes de maig s'espera que arribin a Mallorca 2.500 cotxes més a causa de la gran demanda que hi ha.

stats