Societat 22/02/2021

El 84% dels sanitaris a Menorca està vacunat, segons l'IB-Salut

Iván Martín
2 min
Els professionals sanitaris de Menorca segueixen vacunant-se contra el coronavirus.

MaóL'àrea de Salut de Menorca ha vacunat el 84% dels professionals que treballen a l'Atenció Primària i a l'hospital Mateu Orfila de Maó. Un total de 1.123 persones, de les 1.338 que treballen a la sanitat pública menorquina, han iniciat o acabat el procés de vacunació contra la covid-19. D'aquestes, 784 (69%) ja han rebut les dues dosis i estan immunitzades. D'altra banda, no s'han vacunat 15 dones embarassades i 187 professionals que han decidit no fer-ho per ara. També hi ha un grup de 13 persones que no iniciaran la vacunació fins al pròxim mes de març per motius personals.

Pel que fa a la sanitat privada, s'han administrat 720 dosis i s'han vacunat 455 professionals (53%) i 265 ja estan immunitzats. El gerent de l'àrea de Salut de Menorca, Romà Julià, considera que la millor opció és apostar per la vacunació: "És necessari per protegir-nos i protegir els altres. S'ha demostrat que la vacuna és efectiva i que aporta molts més beneficis que els mínims riscos que puguem tenir".

A partir de març començarà la vacunació per a les persones de més de 80 anys i els membres de les policies locals i forces de seguretat de l'Estat, bombers, funcionaris de presons i docents. La vacunació massiva es durà a terme al recinte firal de Maó i al centre de salut Canal Salat de Ciutadella.

Susana Mora demana revisar el nivell d'alerta

La presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, ha demanat a la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, que revisi les restriccions del nivell d'alerta 4 i les rebaixi d'acord amb les bones dades epidemiològiques registrades les dues darreres setmanes a l'illa. Així li ho ha traslladat durant la conferència de presidents dels consells insulars mantinguda aquest dilluns per videoconferència. Mora creu que la disminució a 50 casos per cada 100.000 habitants justifica la reducció de les restriccions i demana un nou marc de nivells: "Tal com ho tenim plantejat ha quedat superat, per aquest motiu necessitam una actualització i adaptar-lo a les demandes actuals de la desescalada que presenten els diferents territoris".

stats