39 nous contagis de covid-19 disparen a 200 el número de casos actius a les Balears

El nivell de contagis notificats en un sol dia no era tan alt des del mes d'abril. Salut detecta un altre brot de coronavirus amb sis infectats en un hotel de Mallorca

La corba de nous contagis de covid-19 a les Balears ja no està estancada, tal com passava les últimes setmanes: ha tornat a repuntar. El Servei d'Epidemiologia ha confirmat aquest dijous la detecció de 39 casos positius nous, una xifra que dispara el número de casos actius fins als 200, els que hi havia fa devers un mes i mig. Dades tan altes de nous contagis notificats en un sol dia no es veien des del mes d'abril. Tenint en compte aquesta tendència no és estrany que la consellera de Salut, Patricia Gómez, hagi anunciat avui dijous mateix que el Govern preveu endurir les mesures de distància social

El total de casos de coronavirus detectats fins ara és de 2.570, 2.135 dels quals corresponen a Mallorca, 113 a Menorca, 201 a Eivissa i 16 a Formentera. D'altra banda, 2.140 persones s'han curat, quatre més que ahir, i no ha mort ningú més de manera que el total de defuncions continua en 230. Ara mateix hi ha 323 persones ateses per contagi de SARS-CoV-2, incloent-ni 123 que ja han superat la malaltia però se'ls fa el seguiment. Als hospitals hi ha 56 persones ingressades, 7 en unitats de cures intensives, i atenció primària segueix 267 casos més. Per illes, Mallorca és on hi ha més casos hospitalitzats (56), 6 de les quals són en UCI. A Menorca hi ha una persona ingressada, a l'Hospital Mateu Orfila, i a Eivissa, tres, (una a l'UCI). Pel que fa als professionals sanitaris, n'hi ha 73 que es troben en vigilància (51 a Mallorca, un a Menorca i 20 a Eivissa) i 10 que tenen el coronavirus actiu (tots a Mallorca). En total, s'han notificat 369 casos entre el personal sanitari d'ençà que va començar la pandèmia.

Nou brot en un hotel

La Conselleria de Salut i Consum ha confirmat aquest dijous un nou brot de covid-19 a les Illes. El Govern ha explicat que es tracta d'un brot "d'origen laboral" en un hotel de Mallorca. Salut ha assenyalat que arran d'un primer cas positiu d'un treballador en aquest hotel es varen fer proves de manera preventiva a 52 contactes estrets, que treballaven amb aquesta persona, i varen sortir cinc casos positius més. Aquest dijous es continuarà amb el cribatge amb altres 50 persones vinculades a aquest establiment. 

La Conselleria ha assenyalat que aquests sis casos estan aïllats als seus allotjaments. El primer contagi amb símptomes lleus se segueix en un centre de salut i els altres cinc són casos asimptomàtics amb atenció per part del servei de prevenció de l'empresa.

Cal recordar que aquest dimecres el Servei balear d'Epidemiologia va notificar que la darrera setmana s'han detectat nou brots més a les Balears (set a Mallorca, un a Menorca i un a Eivissa), que amb aquest ja serien deu. Dels 68 casos positius detectats arran d'aquest nous brots, 49 són asimptomàtics (24 han estat traslladats a dispositius sanitaris per garantir un aïllament correcte) i 19 han manifestat símptomes (i d'aquests, cinc han requerit hospitalització).

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF