Societat 28/10/2023

Uns 300 docents reclamen tenir prioritat a l'hora de poder triar destí en el concurs de trasllats

Denuncien que els polítics i els sindicats els ignoren

ARA Balears
2 min
Els docents s'han manifestat aquest dissabte

PalmaAquest dissabte, el col·lectiu de funcionaris i opositors perjudicats pels criteris del concurs de trasllats en favor dels nomenats pel concurs de mèrits s'ha manifestat a la plaça d'Espanya de Palma per reclamar tenir prioritat a l'hora de poder triar destí durant el concurs de trasllats 2023-2024, enfront dels interins que han estabilitzat la seva plaça al concurs de mèrits (procés d'estabilització) i ara ja són funcionaris de carrera.

Els opositors han reclamat que canviïn els criteris i que siguin ells, que han passat una oposició, i no els estabilitzats els que tinguin prioritat per elegir la destinació del curs vinent. Durant la manifestació s'han vist pancartes en què es criticava la resposta que estan rebent dels polítics i els sindicats. "Polítics callats, sindicats estabilitzats" deia una de les pancartes. A més, cada una de les persones que es manifestava duia una pancarta que explicava quina és la seva especialitat i l'oposició que han realitzat, fent palès l'esforç que han fet i la resposta institucional que han rebut.

Les pancartes dels docents

Cal recordar que, actualment, la normativa estableix que els docents estabilitzats tenen prioritat, un fet que ha escalfat els ànims dels funcionaris i dels opositors, que consideren que pel fet d'haver fet oposicions, tenen dret a triar per davant dels que eren interins i ara són funcionaris de carrera per l'estabilització. Els estabilitzats tenen prioritat perquè el seu procés va acabar el 2022. A partir d'aquell moment, varen ser funcionaris de carrera. Els opositors, en canvi, han fet les oposicions el 2023. Els que han obtingut plaça, ara estan en pràctiques. I, per tant, quan comenci el concurs de trasllats, al novembre, encara hi estaran. Això provoca que, a efectes administratius, tinguin menys drets que un funcionari de carrera (els estabilitzats són funcionaris de carrera des del primer moment).

stats