Societat 14/11/2019

Cort suma 28 busos nous a l'EMT i amplia la xarxa a 180

La Regidoria de Mobilitat Sostenible ha incorporat vehicles articulats de 18 metres

Ara Balears
1 min
L'EMT presenta vuit nous autobusos que augmentaran les freqüències de quatre línies

PalmaEl regidor de Mobilitat Sostenible, Francesc Dalmau, i el batle de Palma, José Hila, han presentat aquest dijous els 28 nous busos articulats de l'EMT, amb els quals la xarxa s'amplia a 180. Els nous vehicles són articulats, de manera que els seus 18 metres permeten transportar un major volum de gent, un total de 144.

Aquest dijous s'ha posat en funcionament el primer d'aquests 28 busos, que farà proves a les línies 15 i 3, i posteriorment a les línies 5, 7 i 8. L'objectiu és comprovar l'adaptació d'aquest nou model fabricat per la marca Scania als diferents angles de gir de Palma.

La Regidoria també ha volgut recordar que des del maig s'han anat incorporant els primers dels 100 nous busos propulsats amb gas natural. Així, es preveu que s'hi sumin de manera progressiva fins a la primavera de 2020.

Els 28 busos varen ser adjudicats per un preu d'11.229.440 euros, amb un cost unitari de 404.232 euros. Entre les millores incorporades, l'Ajuntament en destaca la sostenibilitat, el disseny i la tecnologia. Per als usuaris, els vehicles disposen de pantalles a bord amb informació i punts de càrrega USB, entre altres serveis. Quant a sostenibilitat, porten una manta fotovoltaica al sostre que alimenta amb energia solar els equipaments interiors del bus i funcionen amb gas, la qual cosa permet reduir la contaminació acústica.

stats