Els sanitaris de Menorca es faran les proves del coronavirus a partir de dilluns

El procés es dividirà en dues fases, i la primera serà per a aquells que han estat més exposats

Els professionals sanitaris de Menorca se sotmetran a partir de dilluns a les proves per determinar si estan contagiats de coronavirus. Un total de 1.200 treballadors, repartits en dos grups que configuraran les fases de cribratge i diagnòstic, seran convocats per l’àrea de Salut de l’illa.

En una primera fase, se citarà a través d’un comunicat intern uns 300 treballadors dels serveis que han estat més exposats al coronavirus i, en una segona fase, tota la resta de professionals, uns 900. Així, els primers a fer-se les proves seran tots els treballadors (metges, infermeria, auxiliars d’infermeria, zeladors, tècnics i personal de neteja) d’Atenció Hospitalària i Primària. Tots els que es vulguin fer les proves s’han de posar en contacte amb el Servei de Prevenció de Riscos Laborals de l’àrea de Salut, que els donarà cita per a la recollida de mostres, que es farà en horari de matí al mateix hospital Mateu Orfila i als centres de salut.

Per millorar la qualitat del diagnòstic, es faran dos tipus de proves: les PCR i el test d’anticossos. Les proves seran avaluades per l’equip mèdic de Salut Laboral, que emetrà un informe de resultats per a cada professional. Es podran recollir unes 30 mostres cada dia i aquesta primera fase podria quedar enllestida en un parell de setmanes. Després es podrà començar a fer el cribratge entre la resta de professionals. En el cas que, durant aquest estudi, es detecti algun positiu, se seguirà el mateix procés que fins ara, un seguiment a domicili del seu estat clínic i es posarien en vigilància activa els treballadors que hagin mantingut un contacte estret amb aquesta persona.

L'IB-Salut posa en marxa dues unitats covid-exprés a Ciutadella i Maó

EDICIÓ PAPER 31/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF