La nova Comissió de Salut Mental de Menorca atendrà 15.000 persones diagnosticades

Desenvoluparà les accions i els programes que preveu el Pla estratègic de salut mental de les Balears 2016-2022

La consellera de Salut del Govern balear, Patricia Gómez, ha presentat aquest dijous a Menorca la nova Comissió de Salut Mental, que atendrà 15.000 persones diagnosticades amb algun trastorn de salut mental a l'illa. D'aquestes persones, 400 pateixen un trastorn greu i 3.200 són nins i adolescents. L'òrgan detectarà les necessitats dels pacients i coordinarà els serveis i protocols més adequats a cada cas. La Comissió desenvoluparà les accions i els programes que preveu el Pla estratègic de salut mental de les Balears 2016-2022.

Patricia Gómez ha destacat les funcions de la Comissió, que "s’encarregarà de detectar les necessitats concretes dels pacients de salut mental de Menorca per respondre, de manera integral i amb unificació de criteris, amb els serveis i protocols més adequats a cada cas". Fins a l’aprovació del Pla estratègic de salut mental, els diferents serveis, recursos i dispositius de la xarxa assistencial especialitzada han seguit directrius unilaterals, basant-se en les circumstàncies particulars de cadascun dels pacients.

A més, la consellera balear de Salut ha remarcat que, a banda de configurar les comissions per fer una feina coordinada, "hem inclòs les associacions de pacients de Menorca en grups de feina per recollir les seves demandes i donar-hi resposta, i crear així un espai d'intercanvi i planificació on la veu de professionals, usuaris i familiars es converteixi en objectius i accions concrets". La consellera ha destacat també alguns dels eixos del Pla de salut mental que ja s’està implementant a les Balears. En aquest sentit, Gómez ha recordat el repte d'"establir un punt de partida cap a una atenció en salut mental més pròxima, moderna i adaptada a les noves realitats socials".
 

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF