Publicitat
Publicitat

TENNIS - MÀSTERS 1.000 DE MONTECARLO

Arrodonir l’hegemonia sobre terra per continuar el camí cap al títol

Nadal cerca les 300 victòries en aquesta superfície contra l’italià Seppi

Rafel Nadal ha disputat fins ara un total de 320 partits sobre terra batuda en la seva carrera com a professional, 299 dels quals els ha guanyat i només 21 els ha perdut. Avui el número 1 del món cercarà arrodonir la seva hegemonia sobre la seva superfície preferida amb una victòria sobre l’italià Andreas Seppi, número 35 del món (serà en el segon de la pista central, aproximadament a les 12.30/Teledeporte), que el portaria a sumar 300 triomfs sobre la pols taronja i li permetria classificar-se per als quarts de final del Màsters 1.000 de Montecarlo.

Es tracta d’una nova línia en el seu espectacular currículum, perquè el manacorí no es conforma a sumar fites estadístiques. El que cerca és continuar col·leccionant títols, i ahir davant el rus Teymuraz Gabashvili (6-4 i 6-1) féu la primera passa per reconquerir el torneig del Principat que l’any passat perdé davant Novak Djokovic després d’enllaçar vuit triomfs consecutius.

Patir més del compte

El número 1 del món es va estrenar al Country Club monegasc amb més patiment del compte. “Crec que he tingut un inici un poc lent”, va assegurar Nadal en declaracions recollides de l’ATP, i afegí que “en el començament un sempre vol un poc més de ritme, jugar punts llargs, trobar sensacions”.

“No he tingut l’ocasió de fer-ho perquè ell ha començat molt ràpid, trobant tirs guanyadors en la primera pilota que tenia l’oportunitat. Si fos més endavant en el torneig, seria diferent. Però sent la primera ronda, és difícil veure com s’afronta això”, va analitzar.

El manacorí va trobar les sensacions a mesura que avançava el duel. A l’inici del partit davant el número 58 del món semblava que s’havien invertit els papers entre els dos jugadors. Nadal encara patia les conseqüències de l’adaptació a la nova superfície, després de la gira americana sobre pista ràpida, i s’hi hagué d’amotllar de manera progressiva.

El rus va iniciar el duel trencant el servei a Nadal i va tenir opcions de situar-se 1-4 amb tirs espectaculars. Estava convençut. No volia donar l’opció que aparegués la bèstia de la terra. Però no ho va poder evitar. Nadal va salvar la situació i va ser a partir d’aquest moment que la jerarquia de Nadal va fer acte de presència per fer agafar la direcció correcta al partit i sumar la seva victòria número 299 sobre la terra batuda.

A més a més, el triomf sobre Gabashvili li va permetre superar el nord-americà Brian Gottfried en la llista de jugadors amb més triomfs de tots els temps, assolí la dotzena posició, amb 680, i va quedar a només tres del mític Arthur Ashe.

Aquests nombres també somriuen a Nadal en els seus enfrontaments cara a cara davant Seppi, el seu proper rival: 4-1.