Publicitat
Publicitat

ESTIU LA PISCIGUIA

La piscina de Sineu: horari ampli i molta gent

Entre setmana s’omple generalment de gent del poble, però els dissabtes i els diumenges és plena de forans

Sineu té una de les piscines més actives de l’illa. Entre setmana s’omple generalment de gent del poble, però els dissabtes i els diumenges és plena de forans. Aquest fet fins i tot acaba suposant un problema per al manteniment de l’aigua, tal com afirma Miquel Coll, un dels socorristes. Ell i Tomeu Morei, l’altre socorrista, són els encarregats de vetllar per la seguretat dels banyistes i controlar les entrades i sortides.

La instal·lació és oberta des del 15 de juny fins al 15 de setembre. “Durant el juliol hi hagué molta afluència de gent, a l’agost ha afluixat una mica i al setembre el nombre de banyistes disminueix notablement perquè comença l’escola i la gent canvia el xip”, explica Coll.

Els nins i les nines menors de 12 anys acompanyats dels seus pares són el perfil més comú d’assistents. Els esportistes que practiquen judo, ciclisme o gimnàstica rítmica també aprofiten la piscina del poble per preparar-se durant la pretemporada. Per a ells, l’entrada és gratuïta.

Tampoc han de pagar res els menors de cinc anys, siguin residents o de fora. Per a la resta dels banyistes, els preus varien molt segons l’edat. Els que es troben entre els 6 i els 16 o són majors de 64 anys paguen 1,20 euros, si són del poble.

Els que estan dins el mateix interval però són de fora paguen un preu una pica superior, de 2,50 euros. La resta, majors de 17 i menors de 64 anys, paguen 1,50 si són residents i 4,5 euros si són d’un altre poble. En aquest cas, la diferència és més notable.

Els aficionats en nedar molt sovint gaudeixen de diferents tipus d’abonaments: mensual o de temporada, individual o familiar. El preu varia depenent del tipus de bo i de l’edat de l’interessat.

L’horari d’accés és d’11 a 20 h cada dia de la setmana, sense tancar ni els migdies ni els diumenges. Al costat de la instal·lació hi ha un bar que té obert des de les 8 del matí.

Com que les normes de la piscina prohibeixen entrar-hi menjar o begudes de vidre, els que tinguin gana poden sortir a menjar al bar. Allà també hi ha taules i cadires, i l’ombra dels para-sols.

Dins la instal·lació tampoc es permet l’entrada de mascotes, ni l’ús de pilotes, paletes o pistoles d’aigua quan hi ha més gent. A més, és obligatori dur el calçat adequat.

El paisatge de la piscina és molt verd, ja que té arbres i gespa. És una zona perfecta per tombar-se i prendre el sol. Si un no vol estirar-se en terra, pot fer-ho a les gandules, disponibles per a tothom.

L’Ajuntament de Sineu ofereix els serveis de l’escola municipal de natació. Els preus per sol·licitar classes de natació o aquagym van des dels 25 fins als 40 euros, depenent de l’edat i els dies de la setmana. Al juliol hi havia classe cada dia, però a l’agost s’han reduït les sessions a dos dies per setmana.

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF