Portada 20/11/2020

Literatura, música i tallers, els ingredients de la Setmana del Llibre en Català

El llibre serà, com sempre, el protagonista per excel·lència de la 31a edició

C. D.
2 min
Literatura, música i tallers, els ingredients de la Setmana del Llibre en Català

PalmaUna fira transversal i multidisciplinària. El llibre serà, com sempre, el protagonista per excel·lència de la Setmana del Llibre en Català de Palma, que enguany arriba a la 31a edició. Arrancarà dia 26 de novembre, dijous, i durarà fins dia 29, diumenge, al pati de la Misericòrdia. El Gremi de Llibreters i Llibreteres de Mallorca ha preparat un programa ple d’activitats, entre les quals hi ha tallers, concerts, presentacions literàries, converses i propostes per al públic infantil. L’escriptor i col·laborador de l’ARA Balears Sebastià Alzamora en serà el pregoner, i inaugurarà oficialment la fira el dijous, dia 26, a les 18 h del capvespre.

Aquests dies, la Setmana inclourà les presentacions de llibres com Mar d’estiu, de Rafel Nadal; el llibre infantil Rumba del Temps, de Joan Miquel Oliver; Impromtus, el poemari de Bartomeu Ribes Guasch, i Arts Escèniques al servei de la conscienciació social, de l’ESADIB, entre d’altres. També hi haurà espai per a la conversa i el debat. En aquest sentit, destaca la conferència de Katixa Agirre, autora de Les mares no, i Espai reverb, un debat sobre l’estat actual de la literatura catalana. El Gremi proposa altres activitats, com un taller de slam poetry (dijous i divendres dematí) o contacontes com el del Llibre dels Monstres, del qual s’encarrega Contecontat, per acostar la literatura i els llibres als més petits. Una de les converses preparades per al divendres, dia 27, serà sobre les darreres reedicions de novel·les de Llorenç Villalonga, com Les Fures (Viena Edicions) o Andrea Víctrix (AdiA Edicions); després es parlarà de poesia amb els poetes Andreu Gomila i Esteve Plantada, que duran les seves darreres publicacions: Felanitx i Troncal, respectivament. En la conversa hi inclouran la guanyadora del premi Nobel de literatura 2020, Louise Glück.

No hi faltarà música, a la Setmana del Llibre en Català: Andreu Galmés Trio obrirà la cita dijous, i el grup Onada la clourà diumenge.

stats