EDUCACIÓ
Portada 05/10/2014

25 centres ja han recuperat el projecte lingüístic anterior al TIL

Així ho assenyala l'Assemblea de Docents, que destaca que els canvis representen tornar a la "situació de sensatesa, coherència pedagògica i normalitat social"

Ara Balears
2 min

PalmaL'Assemblea de Docents ha informat que 25 centres de les Balears han recuperat en una setmana els seus projectes lingüístics anteriors al Tractament Integrat de Llengües (TIL), és a dir, el Decret de mínims, després de les decisions judicials que l'anul·len i suspenen l'ordre que el desenvolupa.

"Mentre la Conselleria d'Educació continua la seva desencertada tàctica de desorientar les famílies i enganar la societat, els centres educatius tenen clara l'estratègia correcta", assenyala l'Assemblea en una nota de premsa. L'Assemblea ha vist reforçada la seva posició després del comunicat d'ADIDE, en el qual els inspectors donen via lliure per tornar als projectes lingüístics anteriors al TIL.

Aquests canvis representen "tornar a la situació de sensatesa, coherència pedagògica i normalitat social que imperava en els centres escolars de les Balears abans de l'arribada de José Ramón Bauzá al capdavant del seu govern unipersonal", afegeixen els docents.

Precisa que "molts altres centres ja han anunciat que procediran a fer efectiu el canvi en els pròxims dies, ja que la sentència del TSJIB possibilita la revisió de tots els projectes lingüístics, digui el que digui la Conselleria".

La majoria dels centres educatius, apunten els docents, "no necessiten canviar res perquè mai no van aprovar el TIL".

"El caos i les càrregues injustificades ja s'han acabat, tal com havíem demanat reiteradament. I, afortunadament, no ha estat necessari esperar a les eleccions", subratlla l'Assemblea de Docents.

Els que han recuperat els seus anteriors projectes lingüístics són 17 centres d'Educació Infantil i Primària: Gabriel Comas i Ribas (Esporles), Jaume III (Llucmajor), Escola Nova, (Porreres), Es Canyar (Manacor); Rafal Vell, Marian Aguiló i Son Anglada (Palma); Miquel Costa i Llobera (Pòrtol); Sant Jordi i Mestre Guillemet (Santa Eugènia); Pare Bartomeu Pou (Algaida); Ses Comes (Portocristo); Miquel Duran i Saurina (Inca); Urgell i Es Praret / Sa Joveria (Eivissa); Mare de Déu del Carme (Maó), i Nadal Campaner Arrom (Costitx).

A més, vuit instituts d'Educació Secundària: Baltasar Porcel (Andratx); l'IES de Porreres i el de Marratxí; Antoni Maura i Madina Mayurqa (Palma); Josep Font i Trias (Esporles); Albuhaira (Muro) i el de Manacor.

stats