Portada 22/07/2015

Només tres dies de la Mostra de Teatre de Santa Eugènia amb 9 companyies i 12 espectacles

Aquest divendres 24 arranca la 16a edició de la Mostra i la 7a de la Quarterada Teatral amb el plat fort del Mag Lari. El Consell de Mallorca vol millorar la "dinamització de la cultura" amb la "modernització" dels tràmits d'ajudes

Josep Salmeron
2 min
Rafel Creus, director insular de Cultura del Consell, Antoni Picó, director de la Mostra, Francesc Miralles, vicepresident primer i conseller executiu de Cultura i Patrimoni del Consell, i Francisco Martorell, batle de Santa Eugènia en la presentació de la Mostra. / CONSELL DE MALLORCA

PalmaAmb una programació treballada i acurada, per la qual s'ha guanyat un públic fidel, s'obre una nova edició de la Mostra de Teatre de Santa Eugènia aquest divendres 24 de juliol. 16 anys d'espectacle teatral per mostrar el treball d'importants companyies de teatre d'arreu del món i oferir-les per primera vegada a les Illes. Al mateix temps, els carrers del poble es transformen en escenaris amb la 7a Quarterada on artistes de teatre i de música actuaran el dissabte en una jornada maratoniana que començarà a les 17:30h fins passada la mitjanit, i on s'inclou la màgia del famós Mag Lari.

Abans, però, la mostra s'enceta el divendres amb el teatre de barra. Quatre representacions de petit format de la companyia mallorquina Òrbita Produccions a quatre bars del poble com a espai escènic. El públic pot escollir anar a veure-les totes per què les funcions seran consecutives. El dissabte serà el dia gran de la Mostra, que s'emmarquen dins de la 7a Quarterada, amb un total de set espectacles que fan "despertar el poble", assegura Antoni Picó, director de la Mostra, per la seva implicació amb tot el públic que assisteix cada any.

Entre els espectacles trobem els gallecs Retrete Cabarete i els catalans Volaquivol i Brincadeira. Aquests darrers oferiran un espectacle de batucada del qual es podrà gaudir tant a l'obertura com al tancament de la Mostra, a més d'oferir un diàleg percussiu amb la Vatuacada Santa Eugènia. A més, el mallorquí Santi Pons sortirà en escena per primera vegada amb el seu espectacle d'acrobàcies. I finalment, el Mag Lari oferirà l'actuació més important per a l'organtizació, ja que, des de fa 4 anys que "anam darrere d'ell" i a la fi acudirà a Santa Eugènia amb una estrena absoluta a les Illes ple de màgia i humor. La Mostra tancarà el diumenge 2 d'agost amb l'actuació de la companyia belga Acrobaraouf composta per tres membres que formaren part del prestigiós Circ del Sol. Oferiran l'espectacle 'Scratch' ple de bots arriscats que provocaran tensió als espectadors.

"El repte d'aquesta legislatura serà agilitzar i modernitzar els processos per la tramitació d'ajudes"

Així de contundent ha estat el vicepresident primer i conseller executiu de Cultura i Patrimoni del Consell de Mallorca, Francesc Miralles en la presentació de la Mostra de Teatre de Santa Eugènia aquest dematí. Ha afegit que "seria un gran avanç en la promoció d'activitats culturals" i que més que apostar per apujar les subvencions "hem de ser més àgils en la tramitació d'aquestes convocatòries". De fet, el nou executiu s'ha trobat amb el 50% de les convocatòries sense resoldre i l'altra meitat sense convocar. Unes ajudes que suposen un gruix important en els presupostos que gestiona el Consell.

En aquest sentit, el director de la Mostra, Antoni Picó, ha exigit que el Consell de Mallorca "ha de tenir clar tres esdeveniments" importants per la seva vessant teatral com són "la Fira de Manacor, la Fira de Vilafranca i la Mostra de Santa Eugènia", atès que aquesta darrera acull més de 25.000 espectadors. Enguany, però, l'organització no rebrà cap ajuda del Ministeri de Cultura i les del Consell encara no s'han resol.

stats