ACORDS MUNICIPALS
Portada 10/06/2015

Els darrers pactes es firmen contra rellotge

Manacor, Pollença, Sineu, sa Pobla, Lloseta i Artà decideixen a darrera hora

M. B.
3 min

ManacorEls darrers acords de govern a diferents municipis de Mallorca s'acabaran de perfilar a darrera hora. Alguns, però, és possible que es mantinguin com una incògnita fins dissabte, dia en què es constitueixen tots els consistoris.

Manacor

Amb un Partit Popular ja descartat per formar equip de govern –i utilitzat com a mesura de pressió durant les negociacions–, es comença a perfilar un acord de canvi a la capital de Llevant. La solució final seria un gran pacte entre quatre partits, que suposaria un equip de govern de 16 regidors. MÉS-Esquerra (5), El Pi (5), Aipc (3) i PSOE (3) preveuen confirmar avui aquest acord amb les respectives agrupacions i validar-lo demà matí en una reunió que mantindran a l'Ajuntament.

Com en molts d'altres municipis, la consigna ha estat no informar els mitjans sobre les negociacions. Malgrat això, sí que ha transcendit que el repartiment dels anys de batlia és un dels "detalls" a perfilar i que s'haurien llimat les diferències entre els sobiranistes i els independents de Portocristo pel que fa a temes urbanístics. El més probable és que Miquel Oliver (MÉS) i Catalina Riera (El Pi) tinguin la primera vara un bienni perhom.

Pollença

Un dels partits que pot ser clau en la investidura de dissabte, Unió Mollera Pollencina (1), es reuneix avui vespre per decidir si dóna suport a Tots per Pollença (6) o a Junts Avançam (6). Les combinacions pollencines són més complicades que en d'altres llocs. Per una banda, els progressistes de Junts, encapçalats per Miquel Àngel March, tenen garantit el vot d'Alternativa (2). L'edil del Moll i el d'El Pi encara han d'anunciar cap on es decanten. Si tots dos ho fessin cap a l'agrupació del batle sortint, Tomeu Cifre, el candidat del PP tindria el vot decisiu. L'agrupació li ha donat llibertat de vot i la direcció autonòmica del partit preferiria un suport a l'esquerra, després de la guerra oberta dins del PP local entre partidaris de Bauzá i el 'rebel' Cifre.

Sineu

El Pi té la clau al poble del Pla, on avui Gent per Sineu (5), força més votada el 24-M, decidirà en assemblea si prefereix un acord amb els regionalistes (1) o aposta per intentar el govern en minoria. A l'altra banda, hi ha el PP (3) i l'escindit Pere Joan Jaume, que amb Sineu s'ho Mereix aconseguí 2 edils. Un tripartit conservador també entra en les travesses, malgrat l'enemistat manifesta entre el PP i Sineu s'ho Mereix.

Artà

La possibilitat d'un tripartit que deixaria els Indepedents –la força més votada el 24-M– a l'oposició es discutirà avui vespre durant una trobada entre El Pi (3), PSOE (3) i Alternativa per Artà (1). En cas que aquesta fórmula no fos possible, el més probable seria un govern en minoria per part dels independents (5). La formació ha acusat tant els socialistes com els regionalistes de no negociar.

Lloseta

A Lloseta, el candidat d'El Pi, Tolo Gayà, donava ahir per fet un pacte a tres amb MÉS i els Socialistes Independents que deixaria el PSOE i el PP a l'oposició. Els partits implicats en les negociacions no han confirmat si hi ha acord o no, tot i que demà migdia hi ha una roda de premsa convocada per part de SI.

Sa Pobla

El Pi-Independents, MÉS i el PSOE es troben aquest dimecres vespre per valorar la formació d'un tripartit al municipi. Si aquest no fos possible, s'obre la porta a un govern en minoria per part dels regionalistes, que seria possible gràcies als vots de MÉS durant la investidura. El PP va ser la força més votada el 24-M.

stats