Política 07/06/2023

Vox planta el PP a la primera reunió per pactar perquè no hi va Prohens

Campos exigeix que se'ls tracti "d'igual a igual" i assegura que "això no és un repartiment de cadires"

2 min
Prohens i Campos, en una primera trobada el passat dilluns.

PalmaVox ha plantat el PP aquest dimecres, quan estava prevista la primera reunió per pactar l'abstenció del partit d'extrema dreta a la investidura de Marga Prohens. Mitjançant un comunicat, Vox ha explicat que el motiu és l'absència de la mateixa Prohens a la comissió de negociació dels populars. "La reunió queda anul·lada després de la presa de contacte de dilluns", diu la nota de premsa. Malgrat que l'ARA Balears ha intentat contactar amb el PP per conèixer la seva valoració d'aquests fets, no hi ha hagut resposta.

El diputat de Vox Jorge Campos ha demanat "responsabilitat democràtica" al PP: "Prohens ha d'entendre que això no és un repartiment de cadires, sinó una cosa molt més important. Es tracta de posar en marxa els canvis efectius i urgents que els ciutadans de les Illes Balears necessiten i han demanat amb el seu vot en les urnes", ha dit. No obstant això, Campos ha estès la mà i ha assegurat que "està disposat a una negociació i a arribar als acords que beneficiïn els ciutadans, no els partits".

Campos ha acusat el PP de "dilatar les negociacions, una tàctica partidista de la qual no formarem part", i ha recordat que "els ciutadans han triat canvi, els votants de tots dos partits demanen una bolcada en les polítiques que s'han desenvolupat al llarg de vuit anys 'd'armengolisme' i allargar la negociació, suposa una falta de respecte als electors"

La presidenta de Vox Balears, Patricia de les Heras –diputada electa del Parlament de les Illes Balears i que forma part de l'equip de negociació– ha assegurat que "els ciutadans de les Balears han volgut que l'alternativa passi per Vox, i no tolerarem que es falti al respecte als nostres votants amb l'absència de la presidenta i candidata del PP per Balears ja en la primera reunió. Continuam amb la mà estesa, però ferma".

stats