Política 24/07/2023

Vidal (Sumar MÉS): "L'acord entre l'esquerra real i el PSOE exigirà comprensió"

"Els socialistes han de ser capaços d'articular aquest projecte"

ARA Balears
1 min
El diputat de Sumar MÉS, Vicenç Vidal

PalmaEl diputat electe de Sumar MÉS, Vicenç Vidal, ha reconegut aquest dilluns que l'acord entre "l'esquerra real" i el PSOE serà "complex i exigirà tranquil·litat i comprensió per part de tota la pluralitat de l'estat espanyol".

Durant una roda de premsa oferta aquest dilluns, i recollida per Europa Press, per valorar els resultats electorals d'aquest diumenge, Vidal ha assegurat que un govern d'esquerres és "factible" amb Sumar, ja que "s'ha posat en dubte un possible pacte PP i Vox".

També ha demanat al PSOE "responsabilitat", per "armar un govern de progrés", insistint que "és moment de dialogar". En aquest sentit, ha avançat que des de la nit passada la formació ha mantingut converses amb diferents forces polítiques.

En relació amb Junts, ha dit que "evidentment tenen relació perquè han compartit passadís al despatx del Senat" i "efectivament treballaran perquè tothom estigui al més còmode possible".

A més, ha donat l'enhorabona a partits com BNG i EH Bildu per incrementar els seus vots i representació, els quals ha considerat "clau" per configurar una majoria d'esquerres, així com el senador per Eivissa, Juanjo Ferrer, que "s'integrarà en el Grup Mixt".

Sobre una possible repetició electoral, Vidal ha considerat que "la gent ha parlat i votat amb unes condicions d'emergència climàtica i creu que cal ser responsable", i per això "toca al PSOE ser capaç d'articular aquest projecte", ja que assegura que "els números donen".

stats