Política 24/07/2023

Vidal celebra el resultat: "Per primera vegada les Illes Balears compten a Madrid"

La militància de Sumar-MÉS celebra els resultats electorals a la seu de Palma

1 min
El candidat, Vicenç Vidal

PalmaL'eufòria ha arribat al carrer Antillón de Palma, on la militància de Sumar-MÉS celebra a hores d'ara el resultat que converteix Vicenç Vidal en el primer diputat sobiranista de les Balears al Congrés. El candidat de Sumar-MÉS al Congrés ha celebrat el que defineix com una "victòria històrica" i ha agraït la feina de tots els treballadors, militants, apoderats i votants.

Vicenç Vidal ocuparà un escó a Madrid la propera legislatura després d'haver passat els darrers anys al Senat. Sumar-MÉS ha aconseguit a les Balears més de 80.000 vots, que representen gairebé un 17% de l'electorat. La coalició ha superat Vox en vots i ha estat la tercera força més votada després del PP i el PSIB-PSOE, amb tres escons cadascun.

Vidal ha assenyalat que es tracta d'una "passa endavant històrica" per a les Illes Balears: "Per primera vegada les Illes tindran una veu pròpia a Madrid". En aquest sentit, el futur diputat ha recordat la trajectòria de generacions passades, "moltes persones que de manera anònima han lluitat pels nostres drets". Finalment, Vidal ha dedicat la fita sobiranista a Madrid a "dos noms propis": Emili Darder i Aurora Picornell. La felicitat ha estat compartida amb la companya de candidatura, Yolanda Díaz, que ha donat les gràcies a totes les persones que ho han fet possible.

stats