Política 20/02/2024

Vidal, sobre la discriminació a la veïna de Santa Margalida: "És inacceptable en un estat plurilingüe com l'espanyol"

El diputat de Sumar MÉS ha registrat una pregunta al govern espanyol per aclarir el motiu pel qual la dona no va poder adquirir la nacionalitat

ARA Balears
2 min
Vicenç Vidal durant la compareixença al Senat

PalmaEl diputat de Sumar MÉS per Mallorca i Més per Menorca en el Congrés dels Diputats, ha titllat d'"inacceptable" la discriminació de la veïna de Santa Margalida, a qui varen denegar la nacionalitat espanyola per només dominar el català. "Aquests fets són inacceptables en un estat plurilingüe com l'espanyol, en un context en què les llengües minoritzades pateixen una gran ofensiva institucional". Així, Vidal ha defensat que "el deure d'un estat governat per una coalició progressista hauria de ser protegir i promoure la diversitat lingüística, actuar com a baluard davant aquests atacs i tallar d'arrel aquest tipus d'actuacions". En aquest sentit, el diputat ecosobiranista ha anunciat que ha registrat una pregunta escrita al govern espanyol per aclarir la raó per la qual la dona, resident en aquest municipi des de fa 30 anys, ha vist denegada, amb l'únic argument de només saber parlar el català, la seva petició d'adquirir la nacionalitat espanyola.

Així, Vidal ha demanat a l'executiu estatal quin és el motiu pel qual una ciutadana resident a les Balears "pot veure impedit el seu accés a la nacionalitat si acredita el coneixement d'una de les llengües oficials del territori on viu". L'ecosobiranista ha posat el focus en l'origen de la ciutadana, qüestionant al govern espanyol "si la seva procedència d'Àfrica ha pogut suposar cap mena d'entrebanc en aquest procés i si això s'ha pogut reflectir en la negativa final".

D'aquesta manera, el diputat ha remarcat que és "incomprensible", i ha assenyalat que "causa una gran indignació social que es denegui la petició de la nacionalitat quan es pot garantir el coneixement d'una de les llengües oficials, especialment quan aquesta petició hauria estat favorable si l'única llengua coneguda hagués estat la castellana", ha criticat, i ha afegit que això "retracta el fet discriminatori".

stats