Política 09/04/2021

Vidal critica que la llei contra el canvi climàtic ignori el medi marí

Reclama més mesures per protegir la posidònia

ARA Balears
1 min
Apadrina un metre de posidònia de Formentera

PalmaEl senador de MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal, ha criticat que la llei contra el canvi climàtic del govern espanyol ignori el medi marí. "Quan l'estat ignora la protecció de la posidònia, ignora el futur de les Balears i la Mediterrània", ha denunciat Vidal a través d'un comunicat. El senador autonòmic ha mostrat la seva preocupació pel fet que la llei estatal de canvi climàtic aprovada ahir al Congrés dels Diputats "pràcticament no faci cap esment al medi marí" i ha reclamat mesures per protegir les praderies de posidònia.

En aquest sentit, Vidal ha recordat la importància de la posidònia "per minvar els efectes del desastre climàtic" i ha remarcat que "una sola hectàrea de posidònia és capaç d'absorbir quinze cops més diòxid de carboni que la mateixa superfície de selva amazònica". Davant d'aquesta situació Vidal ha reclamat que el medi marí rebi "l'atenció necessària" per part de l'estat. El senador autonòmic ha exigit al Congrés dels Diputats "més sensibilitat i, sobretot, més intel·ligència protegir els nostres boscos marins, les praderies de posidònia".

Tot i la desprotecció del fons marí, Vidal ha celebrat alguna de les mesures aprovades en aquesta llei que creu que seran importants per a lluitar contra el canvi climàtic.

stats