Política 16/08/2013

La Universitat Catalana d’Estiu arrenca amb un programa marcat pel procés sobiranista català

El portaveu del Govern, Francesc Homs, participarà aquest dissabte en l'acte d'inauguració de l'edició d'enguany

Marc Toro
1 min
El conseller Francesc Homs és partidari de cercar l'acord amb l'Estat, però si el Govern topa amb un mur, no renuncia a uns comicis de caire plebiscitari.

PradaEl procés sobiranista que viu Catalunya serà un dels eixos principals del programa de la 45ena edició de la Universitat Catalana d'Estiu (UCE) a Prada, que arrenca aquest divendres i que s'allargarà fins dijous 22 d'agost, sota el lema 'Fidelitats, aspiracions i transformacions'. El portaveu del Govern i conseller de la Presidència, Francesc Homs, participarà aquest dissabte en l'acte d'inauguració, on Elisenda Paluzie, degana de la facultat d'Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona, impartirà la lliçó inaugural 'La viabilitat d'un estat català'.

Entre els diferents actes programats, destaca la commemoració del centenari de la Mancomunitat de Catalunya, que comptarà amb la participació dels presidents de les quatre diputacions, així com les xerrades que oferiran dos representants dels processos independentistes d'Escòcia i el Vèneto. Angus McNeil, portaveu de l'SNP (Scottish National Party) al Parlament britànic, i Antonio Guadagnini, secretari general del Veneto Stato, compartiran amb els alumnes les seves experiències nacionals en la defensa i l'exercici del dret a decidir.

El centenari del naixement de Salvador Espriu i els vint anys de la mort de Vicent Andrés Estellés també seran ben presents a Prada, amb actes d'homenatge i cursos dedicats als poetes. Com a principal novetat de l'edició d'enguany, la universitat comptarà amb un curs sobre pintura, concretament, sobre el fenomen del paisatgisme als Països Catalans.

L'acte de cloenda tindrà lloc el dia 22 i comptarà amb la presència del secretari d'universitats i recerca de la Generalitat, Antoni Castellà.

stats