Política 03/04/2019

Torra acusa Colau de "falta de valentia" per haver retirat el llaç groc al primer avís de la JEC

El president, l'endemà de rebre la querella per desobediència, diu que els "drets es defensen"

M.toro / A.moldes / G.pruna / N.orriols
2 min
El president de la Generalitat, Quim Torra, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, reunits a Palau

BarcelonaEl president de la Generalitat, Quim Torra, ha acusat aquest dimecres a la sessió de control del Parlament els comuns de "falta de valentia" per haver retirat, al primer avís de la JEC, el llaç groc per reclamar la llibertat dels presos polítics i exiliats. Ja en precampanya electoral i l'endemà que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya li hagi notificat la querella per desobediència, el president de la Generalitat ha retret a l'alcaldessa, Ada Colau, que no hagi "defensat la llibertat d'expressió". Torra no va fer cas dels avisos de la Junta Electoral de retirar la pancarta dels presos polítics i exiliats, tot i que sí que la va retirar quan els Mossos d'Esquadra, actuant com a policia judicial, van instar a treure-la.

"A l'altra banda de la plaça Sant Jaume no hi ha hagut la mateixa fermesa que a la Generalitat, els drets es defensen, tant el dret a l'autodeterminació com el de la llibertat d'expressió", ha contestat el president de la Generalitat als comuns en la sessió de control al Parlament. Jéssica Albiach, la líder del grup, li havia retret la "inacció del govern" i li havia reclamat la convocatòria d'eleccions anticipades també a Catalunya.

En aquest sentit, el cap de l'executiu també ha dit, en resposta a les acusacions de "debilitat" del Govern, que Colau ha estat "reprovada fins a set vegades" per l'oposició.

Quim Torra aquest matí

Durant la sessió de control, Torra també ha defensat la "llibertat d'expressió i la inviolabilitat dels diputats", en resposta al grup d'ERC, i dirigint-se a JxCat ha subratllat que el Govern estarà al costat dels votants de l'1-O contra els que ha actuat judicialment tant la Fiscalia com l'Advocacia de l'Estat. "La Generalitat serà al seu costat com a acusació particular, però demanem també al partit socialista que denunciï aquesta situació", ha explicat, tot recordant que l'Advocacia de l'Estat depèn directament del govern del PSOE.

stats