Política 01/07/2023

Sumar MÉS proposa "descarbonitzar l'economia" perquè les Balears i Espanya "siguin potències verdes"

La coalició ha presentat les mesures per a l'adaptació i la mitigació de l'emergència climàtica

ARA Balears
1 min
El candidat de Sumar MÉS al Congrés, Vicenç Vidal, ha presentat aquest dissabte a Palma les propostes del partit.

PalmaEl candidat de Sumar MÉS al Congrés, Vicenç Vidal, ha proposat "descarbonitzar l'economia" perquè les Balears i Espanya "siguin potències verdes". Vidal ha fet les declaracions aquest dissabte en una roda de premsa en la qual ha presentat les mesures de la coalició per a l'adaptació i la mitigació de l'emergència climàtica.

"El canvi climàtic afecta el dia a dia. L'any passat, les Balears van tenir l'onada més gran de calor de la història i les prediccions adverteixen d'episodis cada vegada més extrems, amb onades de calor més llargues, intenses i freqüents i precipitacions més escasses, però més tempestuoses", ha dit Vidal, qui ha apuntat que "això té un impacte social".

Per afrontar aquests escenaris, el candidat de Sumar MÉS ha suggerit la rehabilitació energètica de 500.000 habitatges a tot l'Estat i la renaturalització de les ciutats, amb la plantació de més arbres. També ha parlat de la necessitat d'adaptar els horaris laborals per prevenir l'impacte de les onades de calor. Així mateix, ha insistit en l'aplicació de la Llei de costes i la seva modificació "per ser més ambiciosos" i la "descarbonització de l'economia, amb dos eixos clau: un transport més sostenible i que les renovables desplacin altres energies".

D'aquesta manera, Vidal ha manifestat que "la pregunta que han de fer-se els ciutadans el pròxim 23 de juliol, abans d'anar a votar a les eleccions generals, és si volen que les Balears i Espanya siguin territoris pioners i potències verdes o un desert gris".

stats