Política 27/06/2023

Sumar MÉS planteja una campanya contra l'alt cost de vida per "frenar els discursos reaccionaris"

La coalició ha elegit el lema 'Per viure millor' i es posa l'objectiu de ser una veu determinant al Congrés dels Diputats

2 min
'Per viure millor', el lema de Sumar MÉS per a la precampanya de les generals

PalmaLa coalició Sumar MÉS, que aglutina multitud de formacions polítiques i perfils independents per a les eleccions generals, ha elegit el lema 'Per viure millor' per afrontar la precampanya del 23-J. Seguint la línia de Yolanda Díaz, s'han deixat de banda grans proclames que abanderava Podem en els seus inicis, i el programa se centrarà en les coses del dia a dia. "Ens trobarem al carrer amb una campanya honesta, propera, a peu de carrer i parlant d'allò que ens preocupa a tots, amb tres compromisos: la defensa de la democràcia, dels drets socials i de les polítiques mediambientals", ha apuntat el cap de llista de la candidatura, Vicenç Vidal.

La figura de Díaz està molt ben vista entre l'electorat d'esquerres, i això es reflecteix que la imatge de la coalició ajunta els rostres de la vicepresidenta de segona del govern espanyol en funcions i del mateix Vidal. Un partit estatal, amb un partit sobiranista. "Tenim molt de camí per recórrer junts. Lògicament, una part d'aquest camí no la compartim, però prioritzam el que tenim en comú", apuntava el candidat de Sumar MÉS a l'ARA Balears en una entrevista.

"És possible impulsar polítiques concretes a partir, i és fonamental, de les necessitats de la majoria, i no per mantenir els privilegis de la minoria de sempre", ha incidit per la seva banda la número 2 de la candidatura, Elisabeth Ripoll, un perfil independent, historiadora i professora de la UIB, especialista en memòria històrica, i que aquest dilluns definia Sumar MÉS com a "una obra d'enginyeria política". "La campanya serà per combatre l'alt cost de vida, enfortir els serveis públics i frenar el discurs reaccionari que vol esclafar els drets col·lectius", ha afegit.

Quin seria un bon resultat? Vidal no ha volgut parlar d'un nombre concret de diputats –les enquestes, per ara, dona un diputat a la coalició, amb opcions d'arribar al segon, igualant els escons d'Unides Podem del 2019–, sinó que "un bon resultat seria que la gent visqui millor". "Aspiram a tot, sortim a guanyar i volem ser una veu determinant en el Congrés", ha subratllat. La número 4 de la llista, Viviana de Sans (UP), ha exposat que reeditar el govern de coalició a l'Estat "és el màxim objectiu".

stats