Política 29/06/2023

Sumar MÉS proposa una jornada laboral de 34 hores "per guanyar qualitat de vida"

La formació ha presentat una nova proposta electoral

ARA Balears
2 min
Vidal i Ripoll, aquest dijous durant l'acte de presentació de la proposta elecotoral.

PalmaEls caps de llista de Sumar MÉS, Vicenç Vidal i Elisabeth Ripoll, han presentat aquest dijous una nova proposta recollida en el programa electoral de la coalició: la jornada laboral de 34 hores. Una mesura que suposarà "més ocupació, mateix salari i més qualitat de vida", ha subratllat Vidal. Es tracta, ha complementat Ripoll, de "poder arribar una hora abans a casa, o sortir una hora abans de la feina, per tenir més temps per a nosaltres i per als nostres".

La formació ha assenyalat que la iniciativa es començaria a posar en marxa, de manera esglaonada, l'any que ve, per reduir la jornada laboral fins a les 37,5 hores, per llei, fins a arribar a la fita de les 34 hores setmanals a final de la legislatura, "sempre amb diàleg social", ha recalcat Vidal. L'objectiu final, però, "és encara més ambiciós: assolir les 32 hores de feina setmanals en dues legislatures", ha avançat el cap de llista de Sumar MÉS.

El partit exposa que les dones seran les majors beneficiades de la proposta. "A banda de la bretxa salarial de gènere, dedicam el doble de temps a la cura de la llar i la família que els homes. Passam 27 hores setmanals fent feines no remunerades, mentre que els homes en fan 14", ha especificat Ripoll.

Afrontar aquest problema, considera la candidata de Sumar MÉS, "requereix canvis socials profunds que haurien de començar per una concepció diferent del sistema de cures, un avanç en la Llei de la dependència i el reconeixement de nous drets com la universalització de l'educació 0-3 anys, així com en els rols socials de gènere".

Vidal, per la seva banda, ha conclòs que "aquesta campanya electoral no va del futur de cap polític, sinó que va de tu, del que podem fer perquè la vida de les persones treballadores, que som la majoria, sigui millor. Temps per a nosaltres, per gaudir de la vida i per compartir amb les persones que estimam. Temps per ser lliures".

stats