Política 28/06/2023

Sumar MÉS vol suprimir l'IVA al transport de mercaderies per "abaratir el cost de la vida a les Illes"

La coalició també reclamarà al govern espanyol la regla de minimis a les Balears, i exigirà a Europa que es reconegui la insularitat

ARA Balears
1 min
Sumar MÉS vol suprimir l'IVA al transport de les mercaderies

PalmaEl cap de llista de Sumar MÉS, Vicenç Vidal, ha proposat aquest dimecres suprimir l'IVA al transport de mercaderies per "permetre competir en igualtat de condicions a les empreses de les Balears i rebaixar els costos de la vida". La formació ecosobiranista ha recalcat en una nota de premsa que, davant de l'"augment del cost de la vida i la pujada dels preus, especialment aquest darrer any", és "urgent i necessari compensar els costos de la insularitat amb diverses mesures".

D'aquesta manera, Vidal ha començat a "desgranar" les propostes que conformen el programa de la coalició que giraran al voltant dels "problemes de la ciutadania a la seva vida quotidiana". Així, segons ha dit, "una de les primeres exigències de Sumar MÉS al pròxim govern" serà la supressió de l'IVA al transport de mercaderies, perquè és considerada "una qüestió de justícia, clau per al bon funcionament de l'economia" de les Illes.

A més, ha subratllat que Menorca, Eivissa i Formentera "afronten fins i tot una doble o triple insularitat, que condiciona notablement la vida de les persones perquè significa un obstacle per accedir a determinats serveis". En aquesta mateixa línia, ha avançat que demanaran també "que no s'apliqui la regla de minimis a les Balears, i reclamaran a l'Estat i Europa que reconeguin la insularitat i compensin els desavantatges".

stats