Política 13/07/2023

Sumar MÉS diu que mantindrà el transport públic gratuït i posarà límits als creuers i als vols en jet privat

Vidal i De Sans afirmen que la coalició impulsarà una mobilitat equilibrada i sostenible

ARA Balears
2 min
Vicenç Vidal i Viviana De Sans.

PalmaEls candidats de Sumar MÉS al Congrés, Vicenç Vidal i Viviana De Sans, han anunciat aquest dijous que la coalició impulsarà una mobilitat equilibrada i sostenible amb el transport públic com a eix fonamental. Així, una de les principals mesures que impulsaran en matèria de mobilitat és mantenir la gratuïtat en el transport públic per a tots els residents. "Convertirem el transport públic en una alternativa real al cotxe privat" ha garantit Vidal. També ha exposat que posaran límits als creuers i als vols en jet privat.

"Per viure millor és indispensable que entenguem que gaudir d'una mobilitat sostenible i eficient no és un privilegi sinó un dret", ha assegurat Vidal, qui ha posat com a exemple que "un ciutadà pot invertir 52 hores mensuals en anar cada dia a Palma i tornar des de Manacor". En aquest sentit, ha afegit que "aquestes 52 hores podrien ser emprades en altres activitats més gratificants que no pas conduir com ara llegir, informar-se, escoltar la ràdio o, simplement, descansar".

Per la seva banda, De Sans ha apuntat que, pel que fa al transport aeri, "millorarem la connectivitat aèria d'Eivissa i Menorca amb Mallorca, Madrid, Barcelona i València". La candidata de la coalició ha anunciat com a mesures per aconseguir-ho "l'increment de freqüències, un topall al preu màxim dels bitllets i l'impuls a les rutes aèries d'Obligació de Servei Públic (OSP)".

Amb tot, Vidal ha remarcat que "la prioritat de la coalició serà consolidar l'OSP entre Menorca i Barcelona, regulada per una tarifa màxima de 15 euros i on l'acompanyament dels menors serà gratuït". Ambdós candidats s'han compromès, a més, a "vigilar de manera estreta el frau de les companyies aèries amb el descompte de resident".

Pel que fa als creuers, els candidats han assenyalat que, des del Congrés, Sumar MÉS impulsarà que les comunitats autònomes i els ajuntaments tenguin poder de decisió en la regulació del nombre d'amarraments i també impulsaran una regulació que limiti l'ús dels jets privats. De Sans ha afegit que impulsaran una normativa que impedeixi el lloguer d'embarcacions sense titulació.

stats