Política 12/07/2023

Sumar MÉS impulsarà compensacions per al sector cultural per revertir el cost de la insularitat

Vicenç Vidal i Elisabeth Ripoll han presentat la nova proposta de la coalició

ARA Balears
1 min
Vicenç Vidal i Elisabeth Ripoll.

PalmaEls caps de llista de Sumar MÉS al Congrés, Vicenç Vidal i Elisabeth Ripoll, han explicat aquest dimecres que, com a diputats, es marcaran com un dels objectius principals de la pròxima legislatura aconseguir que el sector cultural balear pugui competir de tu a tu amb el de la Península. Per això, han anunciat una bateria de mesures que impulsaran des del Congrés, entre les quals destaquen noves compensacions a la insularitat específiques per a les companyies teatrals i de dansa; grups de música; promotors d'exposicions i mostres artístiques, i tot el sector, en general.

"Tenim un sector cultural molt potent i l'hem d'ajudar perquè pugui exportar el seu talent en igualtat de condicions", ha assegurat Vidal, que ha recordat que "els costos del transport dificulten que els nostres creadors i artistes puguin actuar o exposar a la Península".

"Per viure millor, necessitam tenir un oci i una cultura de qualitat que ens permetin créixer com a persones i, per això necessitam una indústria forta i uns creadors lliures i allunyats de la precarietat", ha afegit Ripoll. També s'ha compromès a lluitar perquè el pròxim govern de coalició incrementi el pressupost destinat a la cultura fins a arribar a l'1% dels pressupostos generals de l'Estat.

Amb tot, Vidal ha subratllat que el projecte cultural de Sumar MÉS "no passa simplement per injectar doblers, sinó per promoure una cultura diversa que tingui en compte, respecti i doni suport a la pluralitat lingüística i cultural de l'Estat". Finalment, ha anunciat que promourà mesures fiscals per facilitar els rodatges de pel·lícules i documentals a l'Arxipèlag.

stats