Política 11/07/2023

Sumar MÉS reivindica que els 4.000 milions de dèficit fiscal puguin reinvertir-se en els serveis públics

Vicenç Vidal ha presentat la nova proposta de la coalició amb vista a les eleccions del 23-J

ARA Balears
2 min
Vicenç Vidal ha presentat aquest dimarts a Palma la nova proposta de Sumar MÉS.

PalmaEl candidat al Congrés de Sumar MÉS, Vicenç Vidal, ha presentat, aquest dimarts a Palma, la proposta de la coalició a través de la qual aposta per dedicar els 4.000 milions anuals de dèficit fiscal als serveis públics. "Per millorar la vida de la ciutadania de les Balears calen més recursos", ha assegurat el cap de llista.

Segons ha exposat Vidal, l'única vegada que l'Estat ha avaluat aquest dèficit fiscal va ser l'any 2005, i va concloure que "les Illes són les més perjudicades, amb un espoli del 14% del PIB, més de quatre mil milions d'euros que se'n van i no tornen, any rere any". Aquest, ha dit el candidat de Sumar MÉS, "és un dels reptes que hem d'afrontar".

Vidal ha recordat que "en l'únic en què s'han posat d'acord Sánchez i Feijóo aquesta legislatura és en no modificar el sistema de finançament que des de les Balears sempre s'ha defensat que es faci d'acord amb la insularitat, la població flotant i l'ordinalitat". Per això Sumar MÉS recalca que vol avançar cap a un model de finançament similar al concert econòmic del País Basc, és a dir, recaptar directament els impostos i aportar una quota solidària als territoris de l'Estat que més ho necessitin.

Vidal també ha assegurat que amb la mesura "defensam que les Illes puguin recaptar i gestionar els impostos de la ciutadania i posar fi a l'espoli fiscal". Amb aquests 4.000 milions d'euros, ha continuat, "podríem fer desenes d'escoles, centres de salut i hospitals cada any, o assumir les despeses d'una revolució del transport públic, amb xarxa de tramvia a Palma o l'arribada del tren a Alcúdia i Artà". També, ha subratllat Vidal, "es podrien doblar els pressupostos anuals en salut o educació, i contractar centenars de nous sanitaris, mestres i professors".

stats