Política 11/12/2014

El president del Congrés no veu "just" que Rajoy "cobri tan poc"

Considera que els sous del funcionaris públics "són molt austers". "No es tracta que els secretaris d'Estat guanyin menys sinó que els ministres guanyin mes", assenyala Jesús Posada

M.f.f.
1 min

MadridEl president del Congrés, Jesús Posada, és partidari de pujar el sou dels ministres i del mateix president del govern espanyol perquè "no és just" que ell mateix o bé els secretaris d'Estat o directors generals cobrin més, tot i que admet que "la situació és així" i que en temps de crisi no és moment per tocar-ho.

En declaracions als passadissos del Congrés, Posada ha dit que no és "lògic" que Mariano Rajoy "cobri tan poc" però que es tracta d'una "anomalia" que existeix des d'almenys fa 15 anys. Preguntat si donaria part del seu sou al president espanyol, ha dit que "no es tracta de fer donacions".

El líder popular considera que el sou dels funcionaris públic és "molt auster" i que, si es canvien els salaris, "no es tracta que els secretaris d'Estat guanyin menys, sinó que els ministres guanyin més".

"Cal posar ordre", diu Fernández Díaz

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, s'ha postrat partidari de "posar ordre" a aquesta "anomalia" perquè és "poc raonable que el president del govern espanyol cobri menys que el director general o bé els presidents autonòmics". Tot i això creu que "sota els efectes de la crisi" no és el moment de fer augments de sous. En aquest sentit, en cap moment ha parlat de retallades de salaris d'alts càrrecs.

stats