Senat
Política 13/11/2022

El Senat debatrà una moció de MÉS per limitar la compra d'immobles a no residents i per la cogestió dels aeroports

La proposta de Vicenç Vidal inclou la reclamació a l'Estat d'un estatus insular diferenciat per a les Balears

ARA Balears
1 min
Vicenç Vidal al Senat

PalmaEl senador de designació autonòmica per les Balears de MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal, ha anunciat aquest diumenge que dimecres vinent el ple del Senat debatrà i votarà una moció per reclamar a l'Estat un estatus insular diferenciat, en el marc de la Unió Europea, per a les Balears, així com la regulació de la venda d'immobles a no residents i la cogestió de l'aeroport.

El parlamentari ha assenyalat que cal "aprofitar" la presidència espanyola de la UE, que Pedro Sánchez ocuparà de juliol a desembre de 2023, per reclamar l'estatus d'insularitat per a les Balears en el marc europeu, tal com preveu el Règim Especial de les Balears, segons ha informat la formació ecosobiranista. En paraules del senador, seria "un error perdre aquesta oportunitat", ja que és un assumpte que "convé començar a blindar en seu parlamentària amb l'aprovació de mocions, com la que es debatrà dimecres vinent".

Així mateix, la moció que Vidal portarà al ple d'aquesta setmana apunta "a dos temes candents". Per una banda, recalcar la necessitat que "es reguli la venda d'habitatge a les Balears", en línia del que han fet territoris de la Unió Europea com ara les illes Aland, a Finlàndia, i per l'altra, "la necessària cogestió dels aeroports de les Balears, tot denunciant els excessius interessos de tipus privat que planen sobre Aena", per la qual cosa ha reclamat més inversions en seguretat i l'augment del personal als aeroports illencs.

stats