Política 15/11/2014

Rajoy respondrà a la carta d'Artur Mas la setmana que ve

El president del govern espanyol és aquest cap de setmana a Austràlia participant en la cimera del G-20

Efe
1 min
Mariano Rajoy amb el primer ministre australià, Tony Abbott / REUTERS

Brisbane (Austràlia)El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, respondrà a partir de la setmana vinent a la carta que li va enviar el president de la Generalitat, Artur Mas, demanant-li diàleg per celebrar la "consulta definitiva".

Aquesta és la intenció que té el cap de l'executiu a la tornada del viatge que ha realitzat a Austràlia per participar en la cimera del G-20 que se celebra a la ciutat de Brisbane.

Rajoy tornarà a Espanya dilluns que ve i serà a partir d'aquest moment quan decidirà la resposta que donarà a la carta del president de la Generalitat, segons han informat fonts de la delegació espanyola que participa en la cimera del G-20.

Després del 9-N viscut a Catalunya diumenge passat, Mas va anunciar dimarts que havia enviat una carta a Rajoy en la qual li havia proposat un "diàleg permanent" per acordar una "consulta definitiva".

Reclamava al president del govern espanyol "més política i menys tribunals" per a la situació actual, però avisava que no paralitzarà el seu full de ruta sobiranista.

Aquesta carta va arribar a la Moncloa la mateixa tarda del dia 11 de novembre, i l'endemà Rajoy va comparèixer davant els informadors per rebutjar de forma taxativa un diàleg amb Mas si el que desitja és un referèndum d'autodeterminació a Catalunya.

A més, va traslladar al president de la Generalitat que l'únic camí possible a la seva aspiració és una reforma de la Constitució, a la qual ja li va avançar que ell s'oposarà.

Aquests arguments els reiterarà previsiblement en la carta de resposta a Artur Mas, encara que recalcant que ell mai s'ha tancat al diàleg i sempre hi està obert, però dins dels límits del marc constitucional i de la llei.

stats