Política 21/04/2018

Rajoy demana que Balears no segueixi l'exemple de divisió i enfrontament de Catalunya

El president del govern ha clausurat la Convenció espanyola de Turisme del PP, on pel que fa al descompte aeri del 75% ha dit a Company "dorm tranquil"

Sabrina Vidal
2 min
Rajoy demana que Balears no segueixi l'exemple de divisió i enfrontament de Catalunya

Palma"La darrera cosa que necessites les Illes Balears és seguir l'exemple de divisió i enfrontament i de la invenció de problemes que estan vivint els catalans". És l'advertència que ha fet el president del govern de l'Estat, Mariano Rajoy, durant la clausura de la Convenció espanyola de Turisme del PP, que ha tingut lloc aquest dissabte dematí a Palma. El també president del Partit Popular ha assenyalat que a Catalunya "feim tot el possible perquè es recuperi la normalitat i la sensatesa, però dins la llei". Ho ha dit referint-se al clima de confrontació que assegura que existeix a les Balears pel que fa al turisme.

Durant el seu parlament de clausura ha fet dures crítiques al Govern del Pacte i en especial a la presidenta, Francina Armengol, perquè "s'ocupen de barallar-se entre ells i inventar problemes, com demonitzar el turisme. La turismofòbia és un concepte que hi ha certs partits que fa anys desenvolupen", ha dit, tot reforçant les paraules del president del PP a les Balears, que moments abans deia: "Els importa més el català que la medicina dels metges; si Chopin vivís, no hauria pogut tocar a la Simfònica".

El president del govern central s'ha referit a la llengua com un "instrument per comunicar-nos", però "prefereixen veure-hi una trava en lloc d'una oportunitat", ha afegit.

Pel que fa al previsible anunci sobre el descompte del 75% en els vols entre les Illes i la Península, Rajoy ha agafat el guant que moments abans li llançava Biel Company, quan li ha demanat "Podrem dormir tranquils?". Rajoy ha aixecat la mà i ha contestat: "Dorm tranquil". Amb els aplaudiments ha acabat l'escenificació que es pot interpretar com una proposta que tira endavant. "Són els que volen fer coses amb els pressupostos però després hi voten en contra els qui no poden dormir tranquils", ha dit referint-se al Partit Socialista.

Fora de l'hotel Victòria, on s'ha duit a terme la convenció, Músics per la Llibertat l'esperaven amb una gran llaç groc per entonar 'El cant dels ocells' en honor dels presos polítics.

stats