Inici de legislatura
Política 12/07/2023

Quatre consellers i el nou director de l'IB-Salut dimiteixen de diputats

A banda de Marga Prohens, només mantenen l'acta els consellers Antoni Costa i Álex Sáenz de San Pedro

1 min
El conseller de Turisme, Cultura i Esports, Jaume Bauçà, en el traspàs de carteres amb Iago Negueruela

PalmaCinc diputats que foren elegits el 28 de maig han presentat la renúncia aquest dimecres: el conseller d'Educació i Universitats, Antoni Vera; el de Turisme, Cultura i Esports, Jaume Bauçà; el de la Conselleria de la Mar i Cicle de l'Aigua, Juanma Lafuente; la titular d'Afers Socials i Famílies, Catalina Cirer, i el nou director gerent de l'IB-Salut, Javier Ureña. En aquest darrer cas, la renúncia era obligatòria perquè el càrrec és incompatible amb el de diputat.

Només hi ha dos consellers que mantenen l'acta: el vicepresident i titular d'Economia, Hisenda i Innovació, Antoni Costa, i el d'Empresa, Ocupació i Energia, Álex Sáenz de San Pedro. El cas de la presidenta del Govern, Marga Prohens, és particular perquè és obligatori que la cap de l'Executiu sigui alhora diputada. Els quatre consellers i el director de l'IB-Salut no seran els únics que renunciaran, ja que Sandra Fernández és la número dos del PP a les eleccions generals del 23 de juliol, i també és incompatible ser diputada estatal i autonòmica. És el mateix cas que Francina Armengol, que és la cap de llista del PSIB, i també haurà de renunciar en els pròxims dies.

La decisió d'Ureña i els quatre consellers donarà peu a l'entrada de nous diputats del PP, com seran, en el cas de Mallorca, Rafael Nadal, Isabel Borràs, José Luis Mateo i Carmen Cañellas. Pel que fa a Menorca, d'on és el titular de la Conselleria de la Mar i Cicle de l'Aigua, serà Salomé Cabrera –ja va ser diputada la legislatura passada– qui ocuparà el seu lloc.

stats