Política 27/03/2018

L'STEI mostra la seva "modesta preocupació"

El sindicat ha fet arribar un escrit al consolat d'Alemanya a Palma per demanar "un tractament ajustat al dret internacional"

Ara Balears
1 min
L'STEI mostra la seva "modesta preocupació"

PalmaEl sindicat STEI ha fet arribar un escrit al consolat d'Alemanya a Palma per mostrar la seva "modesta preocupació" pel futur de l'expresident català Carles Puigdemont. El sindicat majoritari de l'educació pública de Balears té confiança que se li garantirà "un tractament ajustat al dret internacional".

L'organització assenyala que ha seguit, en qualitat d'observadora, "el procés que reivindica el dret del poble de Catalunya a decidir el seu futur polític".

L'STEI assenyala que un 43% de la població catalana va participar en la consulta independentista de l'1 d'octubre, una "proposta democràtica" a la qual "l'estat espanyol va contestar amb violència".

"Des de llavors, l'estat espanyol ha actuat de manera qüestionable envers les persones que han tingut alguna responsabilitat en tot aquest procés de reivindicació democràtica", ha remarcat a l'escrit.

D'aquesta manera, el sindicat transmet a la cònsol d'Alemanya la seva inquietud per "la deriva autoritària" de l'Estat, en qüestiona la separació de poders i assegura que "la llibertat d'expressió hi està en perill".

Un altre dels temes comentats al comunicat, que s'ha utilitzat com a exemple, és la condemna a 3,5 anys de presó del raper mallorquí Valtonyc per enaltiment del terrorisme, injúries a la Corona i amenaces en les seves cançons.

stats