Política 26/03/2018

MÉS per Mallorca, "solidari" amb els presos polítics catalans

El portaveu ecosobiranista, David Abril, s'ha acomiadat dels periodistes, ja que després d'aquest dimarts deixarà el càrrec com a diputat

Jaume Ribas
2 min
Els tres diputats de MÉS han comparegut amb un llaç groc a les solapes.

PalmaTres llaços grocs a la solapa. Els diputats de MÉS per Mallorca, David Abril, Josep Ferrà i Joana Aina Campomar, han comparegut aquest dilluns dematí a la sala de premsa del Parlament i han volgut expressar la “solidaritat” del partit ecosobiranista amb “els presos polítics catalans”.

Així mateix, el portaveu, David Abril, ha criticat “la ingerència en el Parlament de Catalunya” del govern de l'Estat i el poder judicial, i ha fet “crida urgent a la sensatesa”. MÉS s'ha sumat al “front comú per la llibertat, la democràcia i els drets humans” que va demanar ahir el president del Parlament català, Roger Torrent, i ha anunciat que la seva executiva estudiarà avui de quina manera el partit s'implica en les mobilitzacions a favor dels presos polítics.

Llei de memòria històrica

David Abril també ha dit que la llei de memòria històrica que s'aprovarà demà al Parlament "torna a situar les Balears com un territori pioner en la defensa dels principis de la veritat, la justícia i la reparació".

Per MÉS, aquesta llei, que previsiblement serà aprovada demà pel ple del Parlamen, és "una passa més" després de l'aprovació de la Llei de fosses, que ja s'ha començat a aplicar en actuacions com la que s'ha duit a terme al cementeri de Porreres.

David Abril s'acomiada

El portaveu parlamentari de MÉS per Mallorca, David Abril, també ha aprofitat la roda de premsa per acomiadar-se dels periodistes, ja que el diputat deixarà la seva acta després de la sessió plenària de dimarts al Parlament. El diputat, que també ha agraït al seu grup "l'oportunitat" d'exercir de portaveu, serà rellevat per la regidora d'Esquerra Oberta de Bunyola, Agustina Vilaret. Pel que fa a la funció de portaveu parlamentari, l'assumirà el diputat Josep Ferrà.

stats