Política 28/05/2021

El PSIB dissoldrà el grup socialista de Búger després d'incorporar la regidora del PP

Els tres regidors de l'equip de govern han presentat aquest divendres la baixa de militància

2 min
Un moment del ple d'ahir dijous.

BúgerLa Federació Socialista de Mallorca (FSM) ha iniciat el procés per tramitar la dissolució del grup socialista a l'Ajuntament de Búger i cursar la baixa de militància dels tres regidors socialistes que formen l'equip de govern municipal, que l'han presentada aquest divendres matí. En els pròxims dies es convocarà la Comissió Executiva dels Socialistes de Mallorca per procedir a donar de baixa el grup municipal socialista a l'Ajuntament de Búger, explica la FSM en una nota.

Davant la situació que es planteja a Búger, el secretari d'organització de la FSM, Miquel Àngel Coll, explica que només havia dues sortides: el cessament de la regidora del PP o la baixa de la militància dels tres regidors socialistes i la dissolució del grup socialista a l'ajuntament. "Lamentam la decisió presa pels regidors del grup municipal i els instem a seguir defensant el programa amb el qual es varen presentar a les eleccions, sota les sigles del PSIB-PSOE, i que va obtenir suport majoritari", recorda Coll.

Coll també apunta que després d'un temps de reflexió acordat entre el grup municipal i la federació, els tres regidors socialistes i el batle (independent) han manifestat la seva decisió de mantenir a la regidora del PP, Coloma Capó, dins l'equip de govern. L'anunci de la incorporació oficial es va publicar dimarts passat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB), un nomenament que es va fer per "motius de reorganització de les competències, que fa necessari modificar la composició de la Junta de Govern local amb l'entrada i sortida de diversos membres, així com el nomenament d'una nova regidora de Serveis Socials", recull el document. Des de la FSM ho tenen clar: "El PSIB no forma govern amb el PP. Mai i sota cap circumstància. Si es pacta amb el PP no serà en nom del PSIB-PSOE. Si tenim una línia vermella és aquesta", ha dit Coll.

Per la seva part, el batle de Búger, Pere Torrens, ha manifestat a l'ARA Balears el seu desig "d'acabar amb aquesta història". "S'ha arribat a un punt en el qual no hi ha possibilitat d'entesa. Nosaltres volem mantenir l'autonomia municipal, i en aquest sentit s'ha hagut de prendre aquesta decisió", ha apuntat.

Cal recordar que ahir dijous es va celebrar el primer ple municipal amb la regidora Capó com a membre de l'equip de govern. En el torn de precs i preguntes, el regidor de MÉS i exbatle de Búger, Pere Lluís Pons, li demanà si els "pagaments de favors acaben amb aquesta regidoria o encara hi haurà més sorpreses", però el batle es va negar a contestar a qualsevol pregunta relacionada amb aquesta situació.

stats