Política 28/05/2021

El batle de Búger es nega a donar explicacions en el ple sobre la incorporació de la regidora del PP

L'oposició li ha demanat sobre aquesta qüestió, però el del batle només contestava: "Pregunta següent"

2 min
Un moment del ple.

BúgerEl batle de Búger, Pere Torrens, s'ha negat a donar explicacions en el ple municipal sobre la incorporació a l'equip de govern de la regidora del PP Coloma Capó. En el torn de precs i preguntes, el regidor de MÉS i exbatle de Búger, Pere Lluís Pons, li ha demanat si els "pagaments de favors acaben amb aquesta regidoria o encara hi haurà més sorpreses", però el batle s'ha negat a contestar i la seva resposta ha estat: "Pregunta següent".

Pons ha insistit en aquesta qüestió i ha recordat el moment que ell va ser nomenat batle, a principi de legislatura, i va dimitir per falta d'acords. "Deies que era un pacte antinatura que el PP pactàs amb MÉS. No trobes que aquesta situació que estam vivint també ho és?". El batle s'ha tornat a negar a contestar i ha dit que el ple serveix "per tractar assumptes de gestió municipal, no de relacions entre partits. I no és el lloc ni el moment per parlar d'aquest tema". Així mateix, ha dit que parlarà "quan consideri que és oportú".

El portaveu de MÉS també ha demanat al batle "com defensareu el català amb un pacte com aquest? És la mateixa pregunta que em vàreu fer a mi". La negativa de Torrens continuava i la seva resposta ha tornat a ser: "Pregunta següent".

Abans del ple, Capó ha explicat als mitjans que aquest acord és "molt positiu" per al poble i que té "molta il·lusió i ganes de posar en marxa multitud de programes". Ha negat que la seva incorporació sigui un pacte i ha insistit que és "un acord" per treballar per Búger. Tampoc ha volgut donar explicacions sobre les crítiques de MÉS respecte del "pacte antinatura".

Cal recordar que l'entrada del PP a l'equip de govern de Búger es va fer oficial dimarts passat en el BOIB. Amb aquesta notificació, Capó serà la nova regidora de Serveis Socials del municipi. Segons recull el BOIB, aquest nomenament es fa per motius de reorganització de les competències, que fa necessari "modificar la composició de la Junta de Govern local amb l'entrada i sortida de diversos membres, així com el nomenament d'una nova regidora de Serveis Socials".

Amb aquesta incorporació, el PSOE de Búger aconsegueix que el govern municipal tingui la majoria suficient, ja que té cinc representants (quatre socialistes i la regidora del PP) en un ple de nou representants. Ara l'oposició estarà formada pels tres regidors de MÉS i per un altre representant del PP.

stats