Governabilitat
Política 19/10/2023

Prohens denuncia en el Senat el "tracte de favor" a l'independentisme

La presidenta del Govern ha qüestionat quin missatge envia això a la resta de comunitats autònomes "que han defensat les seves reivindicacions per les vies legals"

ARA Balears
1 min
La presidenta del Govern, Marga Prohens, aquest dijous en la Comissió de les Comunitats Autònomes

PalmaLa presidenta del Govern, Marga Prohens, ha denunciat aquest dijous, a la Comissió de les comunitats autònomes del Senat, el "tracte de favor" a l'independentisme català i ha demanat quin missatge envia això a la resta de comunitats autònomes "que han defensat les seves reivindicacions per les vies legals" i "amb respecte a la Constitució.

Segons ha recollit Europa Press, Prohens ha rebutjat rotundament una possible amnistia, així com una condonació de deute o una negociació bilateral sobre finançament, elements d'una "subhasta en què s'han convertit els vots per a la investidura".

"En el fòrum en el qual s'ha de parlar d'una presumpta condonació del deute o del Fons de Liquiditat Autonòmic és el d'un Consell de Política Fiscal i Financera, no a Waterloo", ha apuntat la presidenta de l'Executiu autonòmic en un discurs en castellà i català.

Prohens també ha declarat que les Balears "comparteixen moltes coses" amb Catalunya, però que volen relacionar-s'hi "com amb la resta de comunitats autònomes, de tu a tu, sense tuteles ni complexos". "Som unes illes que no reivindicam ser més que ningú, però tampoc menys, i que no formam part d'un altre país ni una altra realitat que no es digui Espanya", ha remarcat.

A més, en referència als que "parlen avui de balanços fiscals", Prohens ha assenyalat que les Illes "són una de les aportadores netes al sistema, només per darrere de la Comunitat de Madrid, i la novena a l'hora de rebre". "A nosaltres no ens parleu de victimisme, perquè no n'acceptam cap", ha sentenciat.

stats