Política 14/02/2022

El PP titlla de burla i engany el bloqueig de places turístiques del Govern

Acusen l'Executiu Armengol de manca de diàleg i de governar a cop de decret

Iván Martín
1 min
Coia Sugrañes és la presidenta del PP Menorca.

MAÓLa presidenta del PP Menorca, Coia Sugrañes, ha titllat aquest dilluns d'engany i burla el decret del Govern balear que bloqueja totes les places turístiques de les Balears. La màxima dirigent dels conservadors a l'illa reconeix: "Compartim que el turisme respongui a la circularitat, la millora del benestar i de les condicions laborals, així com a la millora del medi ambient". Però afegeix: "Que aquests conceptes hagin servit d'excusa per aprovar una moratòria que tanca la porta a establir un nou límit de places és una burla i un engany per a tots".

D'altra banda, Sugrañes ha acusat l'Executiu Armengol de manca de diàleg i de governar a cop de decret: "Han simulat una negociació i han amagat l'autèntic objectiu, suavitzar els pactes de govern interns d'uns socis que no se suporten". A més, Sugrañes ha recordat que la decisió del Govern no ha tingut en compte el Consell de Menorca: "La institució i el PSOE de l'illa no pinten res; de fet, la mateixa Susana Mora ha admès que va rebre el text una setmana abans de la seva presentació a Fitur".

Per últim, la presidenta dels populars menorquins ha explicat que Menorca ja disposa dels mecanismes necessaris per regular el creixement urbanístic: "Des de l'any 2003, el Pla Territorial Insular limita el creixement en unes 11.000 places turístiques, de les quals, pràcticament vint anys després, continuen vacants unes 9.000". I finalitza la seva exposició: "Fan normatives sense pensar en les conseqüències que ocasionen als ciutadans que tenen projectes en marxa".

stats