Política 26/03/2019

El boicot del PP obliga a suspendre el debat d'IB3 per fer balanç del mandat a la batlia de Maó

La formació Ciutadans de Menorca tampoc no ha volgut participar-hi

Ara Balears
2 min
Imatge d'arxiu de l'Ajuntament de Maó.

PalmaEl boicot del PP ha obligat a IB3 a suspendre el debat per fer balanç de la legislatura a la batlia de Maó. A més dels populars, Ciutadans de Menorca –cal aclarir que no es tracta de Ciutadans– també ha renunciat a participar-hi. L'enregistrament estava previst per a aquest dimarts a les 19 hores i no s'ha pogut dur a terme, ja que els dos partits que sí que estaven disponibles, PSOE Maó i Ara Maó, formen part de l'equip de govern.

El PSOE Maó ha lamentat "l'actitud del PP i de Ciutadanos de Menorca" de renunciar a una cita que havia de ser una oportunitat "per confrontar idees davant de la ciutadania", segons ha manifestat la formació mitjançant un comunicat.

Els socialistes han indicat que la seva decisió "fa un flac favor a la democràcia i dona idea de la seva manera d'enfrontar situacions que no els agraden". El cap de llista del PSOE, Hèctor Pons, ha manifestat la seva decepció a les xarxes socials.

El PP anuncià el seu boicot als debats de l'ens públic després del debat dels candidats a la batlia del Castell, quan IB3 "mutilà deliberadament", segons el PP, la intervenció de Dionisio Marí, que mencionava els quarters de la localitat menorquina, i seleccionà el fragment en què va dir "nosaltres sempre hem defensat que hi posaríem un hotel de luxe", ometent que "es tractava d'un antecedent històric i desdibuixant el sentit de la seva intervenció", segons els populars. El PP reclamà llavors una rectificació als informatius, depurar responsabilitats i que IB3 demanàs disculpes als espectadors.

El director general de l'ens, Andreu Manresa, assegurà el passat dijous en la comissió parlamentària de control d'IB3, que l'ens havia demanat disculpes i assenyalà que no "depuraria ningú".

Laia Obrador, d'Ara Maó, ha qualificat la decisió del PP i de Ciutadans de Menorca de "vergonya", i ha afegit que la seva formació política sí que vol "explicar" el seu projecte als ciutadans.

stats