Política 21/03/2019

Andreu Manresa, al PP: "Depurar és un concepte estalinista i feixista"

Els populars acusen l'ens públic de manipular el debat entre els candidats a la batlia del Castell

M. Ll.
2 min
Un moment de la compareixença d'Andreu Manresa a la Comissió de control d'IB3.

PalmaEl director general d'IB3, Andreu Manresa, ha comparegut aquest dijous a la Comissió parlamentària de control de l'ens públic, on s'ha defensat de les acusacions de manipulació i de difusió de 'fake news' fetes pel PP. Els populars manifestaren les seves queixes pel tractament que la radiotelevisió pública va fer de la intervenció de Dionisio Marí al debat entre els candidats a la batlia de la localitat menorquina del Castell del passat divendres. "Depurar és un concepte estalinista i feixista. Jo no depuraré ningú", ha assenyalat Manresa, fent referència a la carta que li va enviar la secretària general del PP menorquí, Asunción Pons, després del debat.

La diputada del PP, Núria Riera, ha indicat que IB3 "no va rectificar", i que es varen donar "versions inexactes i confuses als espectadors". Manresa ha negat taxativament aquestes afirmacions, i ha assegurat que "l'error es va corregir". "Vàrem fer una informació de rectificació l'endemà a l'informatiu, vàrem penjar la notícia a la web, vàrem corregir immediatament el titular, vàrem fer una altra notícia a l'informatiu del migdia i del vespre, jo ho vaig repiular i ho vaig penjar a Facebook", ha assenyalat.

Riera ha fet referència a l'anunci del PP menorquí, que arribà a dir que no participaria en més debats electorals de l'ens públic, i ha apuntat que les actuacions de Manresa han anat "més enllà de la professionalitat dels treballadors, que no tenen cap culpa de la línia editorial que vostè pugui marcar". La diputada ha subratllat que la "parcialitat" mostrada pel mitjà públic afecta "la qualitat del servei".

La queixa del PP es refereix a un moment del debat dels candidats a la batlia del Castell, quan IB3 "mutilà deliberadament" la intervenció de Dionisio Marí, que mencionava els quarters de la localitat menorquina, i seleccionà el fragment en què va dir "nosaltres sempre hem defensat que hi posaríem un hotel de luxe', "ometent que es tractava d'un antecedent històric i desdibuixant el sentit de la seva intervenció", segons els populars. El PP reclamà llavors una rectificació als informatius, depurar responsabilitats i que IB3 demanàs disculpes als espectadors.

"Hi va haver un cas concret d'interpretació errònia", ha dit Manresa, que ha considerat que acusar IB3 de difondre notícies falses "és una ofensa a la dignitat dels treballadors". "Les 'fake news' són una amenaça a la democràcia i es basen en la manipulació de notícies inventades amb finalitat perversa que no tenen autor", ha explicat. "Em disculp en nom de qui es va equivocar, i deman al PP que reconsideri aquesta posició", ha sentenciat.

stats